TECAVÜZCÜYLE KİM EVLENİR?


Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’nca (HSYK) organize edilen ‘yargının hızlandırılması ve sorunların tespit edilmesi’ amacıyla yapılan toplantılarda hâkim ve savcılar ilginç ve tartışmalı önerilerde bulundu. Öneriler arasında tecavüze uğrayan kadının tecavüzcüsüyle evlenmesi halinde davanın düşürülüp işgücünün azaltılması da yer alıyor.

           Tecavüzcüsüyle hangi kadın evlenir dersiniz? Kadın mantığını ve duygusunu anlamaktan bu kadar uzakta mısınız? Hadi diyelim kadın evlendi;  işgücünüz tecavüz olayının evlilikle bitmesinden dolayı azaldı ya sonra? Bir kaç ay sonra bu çiftin boşanma davasına bakacaksınız.  

 

           Evlilik sevgi ve saygıyla kurulan bir müessesedir. Gönül birlikteliğidir. Servet mantık üzerine kurulan evlilikler bile ileride tıkanırken bir tecavüzcüyle evli kalmak mantık işi değildir.

 

           Kaldı ki tecavüz sağlıklı bir adamın işi değildir. Sağlıklı bir erkek tecavüze asla yeltenmez. Tecavüz,  ancak hasta bir erkeğin başvurduğu bir yöntemdir. Tecavüzcüyle mağduru evlendirseniz bile adam bu işten vazgeçmeyecek başka bedenleri kirletmeye devam edecektir. Aile kurmak, temeli sağlam atmakla olur. Mağdur ve tecavüzcü asla bir noktada birleşemez.  Konu ileride aynen şu noktaya gelecektir.

 

  —Babam nerde anne?

  —Tecavüzdedir yavrum. Birazdan gelir.

Önceki ve Sonraki Yazılar