Tuncer ERGÜVEN

Tuncer ERGÜVEN

CUMHURBAŞKANI RAUF DENKTAŞ ‘ IN ARDINDAN


KIBRIS    TÜRK   HAREKETİ LİDERİ, KUZEY KIBRIS TÜRK DEVLETİ
 
CUMHURBAŞKANI RAUF DENKTAŞ ‘ IN ARDINDAN
 
 
Kıbrıs Türklerinin Lideri ,Anadoluda Türklerin Kıbrıstakı mucahitler önderi ,hukukçu,komitacı,gerillacı,Kıbrıs Türk Milli teşkilatı TMT nın kurucu lideri ,KKTC devletinin Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş hakkın Rahmetine kavuşarak ebedi dünyada ki cennet mekan yerine gitmek üzere son nefesini KIBRIS BAĞIMSIZ TÜRK CUMHURİYETİDİR .RUM LİDER HİRSARYASA DİKKAT EDİN DİYEREK RUHUNU ALLAHINA TESLİM ETMİŞ BU DÜNYADAN AYRILMIŞTIR.
 
Şimi ona buhtan edenler ,onu uyuşmazlıkla,Türkiyenin ve Kıbrıs Türkünün aleyhine olma ile Kıbrıs halkına ve Türkiye ye şikayet edenler önünde saf duracaklar,methiler düzerken timsah göz yaşlarını dökeceklerdir.
Kuzey Kıbrısta Dom otelinin eski hizmetçilerinin ahvadları,yes be annemciler,Talatgiller ,sosyalistler ve güney Kıbrıslılar içten içe sevineceklerdir.Hele hele Türkiyede ki Karen Fog yardakçıları enternasyonal gazetecilerin bir kısmı da bu kervana katılacaklardır
1948 lerde Londrada Hukuk tahsili yapıp lise yıllarında DR.Fazil Küçüğün liderliğindeki Türklük faaliyetine katılan Denktaş Kıbrısa Hukukçu olarak döner.Fakat Gazetecilik ve Türkçülük faaliyetine DR.Küçüğün yanında kaldığı yerden başlar , gözlerini kapayıncaya kadar yanı 70 yıldır KIBRIS TÜRKÜ İÇİN çalışır.
Elbette avukatlık yapsaydı Lefkoşe Londra arasında zengin bir hayat sürerdi.
Kıbrıs Türkünün Türklük hareketi 19446 larda Lider Dr.Küçükle başlar,Dr.Küçüğün ölümünden sonra TMT başında gerilla hareketine başlar.
Adadan ayrılmaya mecbur kaldıktan sonra 1957 de adaya tekrar gizlice motorla Magosadan adaya döner ve Türkiye den aldığı destekle TMT yı idare eder.
1957-1960 yılları arasındaki çatışmalı dönemden sonra 1960 Roma anlaşması ile sözde huzura kavuşan ada 1963 yılı EOKA nın lefkoşadaki katliamı ile ada sarsılır.Türklere baskılar artınca İsmet Paşa Hükümeti Baf ve güzel yurttaki rum gemilerini havadan bombalar.Pilot Yüzbaşı Cengiz Topel bir tank birliğine saldırmak için alçak uçuşla hedefe atıştan yeteri kadar havalanamayınca düşmüş yaralı pilotumuz orada linç edilmiştir.O uçak enkazı kıbrısta anıt haline getirilmiştir.
1974 de TSK nın adaya çıkışında Girne kalesini,Mogosa kalesini, köprü başı olarak TMT ciler tutmuştur.TSK adaya çıkıncaya kadar karşılıklı çatışmalar EOKA ve TMT arasında geçerken Kıbrıs devletinin ordusunda Rumlar olarak toplu katliamlara sebep olmuşlardır.
 
Ben Çaykur dan emekli olduktan sonra 2 yıl KKTC de bir kamu kuruluşunda Genel Müdürlük yaptım.O tarihlerde Sn.Denktaş Cumhurbaşkanı,Sn.Eroğlu Başbakandı.Yakın temaslarımız olmuş ,kendilerini yakından tanıma olanağı bulmuştum.Kıbrıs vatandaşlığım a ait kimliklerde  imzaları bulunmaktadır.Bu kimliğimizi Talat ve şurekası iptal edememiştir.
Kıbrısın küçük bir yer olması nedeni ile TMT ciler o dönemde kimin nerde TMT üyesi olduğunu nerede savaştığını,katliamlar sırasında ne yaptığını bilirlerdi.Hatta şoforum Baf doğumlu Ahmet te savaşanlardandı.
İstiklal savaşında işgalcilerle iş birliği yapanlar olduğu gibi Kıbrıs ta da Rumlarla iş birliği yapanlar olmuştu.Bunların bir kısmı TMT den ve onun liderinden ö dönemde rahatsız olmuşlardı.Bir kısmı ise olaylar odlumu Londra ya kaçarlar sonra geri dönerlermiş.Nitekim 1974 sonrası bu çifte standartlı  bazı sözde Türkler Rauf Beyi sevmezler,Rusya da özel eğitim almış,Güney kıbrıstan seçimlerde destek alan Talatzadegiller de bu gurubun adamlarıdır.
Rauf Denktaş Kıbrıs Türkünün Mustafa Kemalıdır. Yakın coğrafyamızda ne Kerkük Türkleri,Ne Yunanıstan ve Bulgaristan daki Türkler,Azeriler,Kafkasyalılar Denktaş gibi bir lider çıkaramadıkları için davalarında muvaffak olamamışlardır.Hatta başarısızlıklarından halkları yurtlarından olmuştur.
Kıbrısta Magosada Çanakkale savaşında İngilizlere esir düşen Osmanlı askerlerinin esir kamplarında ölen askerlerin mezarlığının bakımını çalıştığım şirkete yaptırınca,çok sevinerek , Bana Girne zindanlarını ve sadrazam köyü gezip gezmediğimi sordu.Hayır cevabını verince Ali Babaliki Al genel müdürü oralar götür.Kıbrıs halkının ve dedenin Ataürkün istiklal savaşına katkılarından dolayı zindanda yatan ve ölen Türkleri öğrensin demişti.
Her iki yeri gittim gördüm ve gerçeği öğrendim.Yönetim Kurulu üyem Ali Babaliki nin dedesi ve sadrazam köyü nun Türk ağası 20-25 Türk ileri geleni ile sadrazam köye benzin taşırlar.Sadrazam köyün karşısında Anamur vardır.Orya teknelerle benzin taşırken bir seferinde yakalanmışlar ve zindana atılmışlar.İşkence görmüşler,zindanda ölenlerde var.Kıbrıs a gidince merak eden olursa Girne Kalesinde görebilirler.  
Sn.Cumhur Başkanım Yüce Allahın huzuruna milletine hizmet verebilmiş,milletinin özgür yaşamı için bir ömür vermiş Lider Olarak hakkın rahmetine kavuştun.
Kıbrısta Mustafa Kemalin askerleri olarak ermininizde savaşmış ve halen o ruhu taşıyanlar olduğu sürece ve Türkiye cumhuriyeti devleti var olduğu sürece gözün açık kalmayacaktır.Ruhun şad olsun.
Önceki ve Sonraki Yazılar