Rizespor A2 Liderliğini Korudu

Rizespor A2 Liderliğini Korudu

A2 Ligi 3. Grupta mücadele eden Çaykur Rizespor A2 takımı, sahasında Boluspor A2 takımı ile 2-2 berabere kalarak liderliğini sürdürdü.

A2 Ligi 17. Hafta karşılaşmasında namağlup şekilde 8’nci haftayı geride bırakan Yeşil-Mavili A2 ekibi, ligin ilk devresinde Bolu’da oynanan karşılaşmada 2-0 mağlup olduğu Kırmızı-Beyazlı A2 ekibi ile, sahasında oynadığı rövanş karşılaşmasında 2-2 berabere kaldı.

Rize Atatürk Stadında oynanan karşılaşmanın ilk yarısı 1-1 berabere tamamlandı. Maçın 28’inci dakikasında Boluspor’da Emre takımını 1-0 öne geçiren golü kaydetti. 38’inci dakikada ceza sahası içinde Bolusporlu Uğur’un topu elle kontrol etmesi sonucu hakem penaltı noktasını gösterdi. Topu ağlarla buluşturan Caner skora eşitlik getirerek ilk yarının da sonucunu belirledi.

İkinci yarıda daha iyi bir futbol sergileyen ve özellikle son 15 dakika heyecanı yüksek bir karşılaşma izlenmesini sağlayan Çaykur Rizespor A2 ekibi, rakibi karşısında 65’inci dakikada 2-1 mağlup duruma düştü. Fahri’nin kafa golüyle 2-1 öne geçen konuk ekip kalesine ataklarını sürdüren Yeşil-Mavililer, 75’inci dakikada köşe vuruşundan gelen topu kafa ile ağlarla buluşturan Mehmet Aksel ile yeniden eşitliği yakaladı. 5 dakika uzatılan karşılaşmada başka gol gelmeyince Çaykur Rizespor A2 ekibi sahadan 2-2 beraberlikle ayrılarak 1 puanı hanesine yazdırdı.

Ligin bitimine 1 hafta kala 30 puanla gruptaki liderliğini sürdüren Çaykur Rizespor A2 takımı, 6 Şubat Pazartesi günü saat 13:30’da deplasmanda oynayacağı 18’inci ve ligin son hafta karşılaşmasında Trabzonspor A2 ekibi ile karşı karşıya gelecek. Ligin ilk devresinde Rize’de oynanan karşılaşmayı Yeşil-Mavili A2 ekibi 2-1 kazanmıştı. 26 puanla 3’üncü sırada bulunan Boluspor A2 takımı ise evinde, 27 puanla ligin 2’nci sırasında bulunan Kardemir Demir Çelik Karabükspor ile karşı karşıya gelecek. Ligin ilk devresindeki karşılaşma 2-2 berabere tamamlanmıştı.

“Şans bizden yana değildi”
Zor bir maç olduğunu söyleyen Çaykur Rizespor A2 Teknik Direktörü Osman Nuri Şahinoğlu; “Rakibimiz giriştiği 2 pozisyonunda da golü buldu. İlk yarı kötü bir oyun sergiledik ve penaltı golü ile beraberliği yakaladık. İkinci yarıda daha baskılı oynadık. Ama kalecimizin bir anlık dalgınlığıyla ikinci golü yedik. 2 kez mağlup duruma düştüğümüz karşılaşmada yine de beraberliği yakaladık. İkinci golden sonra uzun bir süre vardı ve net pozisyonları değerlendiremedik. İyi mücadele etsek de bugün şans bizden yana değildi.Yenemiyorsan, yenilmeyeceksin kuralı geçerli oldu bugün. Son maçımız Trabzonspor ile ve oradan alacağımız 1 puanla şampiyonluğumuzu garantiliyoruz. Zorlu bir maç olacak elbette ve hafta boyunca tüm hazırlıklarımızı ona göre yaparak yolumuza devam edeceğiz” şeklinde konuştu.



Çaykur Rizespor: 2 – Boluspor: 2
Stat: Rize Atatürk
Hakemler: Göksel Kılıç, Süleyman Saygılı, Kadir Kantekin

Çaykur Rizespor: Mahmut Öksüz, Oğuz Ceylan (Furkan 65. dak), Sercan Tarakçı, Muhammet Burak Avcı, Mesut Yılmaz, Cumhur Yılmaztürk, Yüksel Kazdal, Caner Öztel, Aykut Köz (Yahya 88. dak), Mehmet Aksel Karadağ, Hasan Köse
Yedekler: Yunus Emre Kırdal, Yahya Yetkin, Hasan Kılıç, Mahmut Şevket Mataracı, Furkan Kayalar, Muhammet Hacıoğlu, Onur Korkmaz
Teknik Direktör: Osman Nuri Şahinoğlu

Boluspor:  Burak Oğuz, Uğur Güllü, Abdül Samet Kırım, Mehmet Can Işık, Samet Akaydın, Harun Tutum, Fahri Güleç, Fatih Çolak (Gökhan 80. dak), Okan Koç (Adem 82. dak), Emre Kılıç, Orhun Öztürk
Yedekler: Yağızcan Görgülü, Samet Pirdal, Adem Uzun, Gökhan Dokucu, Hakan Yüce, Melih Ağa
Teknik Direktör: Hakkı Öztabağ
Goller: Caner (38. dakpen), Mehmet Aksel (75. dak) (Çaykur Rizespor), Emre (28. dak), Fahri (65. dak) (Boluspor)

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.