Telekomspor: 4 - Güneysuspor: 3

Telekomspor: 4 - Güneysuspor: 3

Rize 1. Amatör Küme Ligi A Grubu takımlarından Telekomspor, sahasında konuk ettiği Güneysuspor`u 4-3 mağlup etti.

Rize 1. Amatör Küme Büyükler Ligi 8. Hafta karşılaşmalarında sahasında grubun iddialı takımlarından Güneysuspor’u konuk eden Telekomspor, ilk yarıda gelen gollerle sahadan 4-3 galip ayrıldı.

Ekrem Orhon Stadında oynanan karşılaşma ilk yarıda gelen gollerle 4-3 tamamlandı. Maça hızlı başlayan Telekomspor, ilk 13 dakikaya 3 gol sığdırarak Güneysuspor’u şoka uğrattı. Maçın 4. dakikasında Telekomspor’da Ergün’ün yaptığı ortayı kafayla ağlarla buluşturan Müstekim takımını 1-0 öne geçirirken, 8. ve 13. dakikalarda kendini gösteren Muharrem, kaleciyle baş başa kaldığı 2 pozisyonda da topu ağlarla buluşturarak skoru 3-0’a taşıdı. Ataklarını sürdüren Güneysuspor ise 25. dakikada Mustafa’nın attığı golle skoru 3-1’e taşırken, 43. dakikada Yaşar’ın golü ile durum 3-2 oldu. Maçın 45. Dakikasında Telekomspor’da İsmail orta sahanın az ilerisinden kaleye çektiği sert şutu ile skoru 4-2’ye taşırken, uzatmaların ilk dakikasında Güneysuspor’da yine Yaşar takımına 1 gol daha kazandırarak skoru 4-3 yaptı ve ilk yarının sonucunu belirledi.

İkinci yarıda skoru korumak adına defansa önem veren ve ani ataklarıyla farkı açmaya çalışan Telekomspor gol yollarında etkisiz kalırken, ikinci yarının 20. dakikasından sonra ataklarını hızlandıran Güneysuspor, yakaladığı bir çok gol pozisyonunu değerlendiremedi. İlk yarıdaki 2 golü çok basit bir şekilde yiyen Telekomspor kalecisi Emre ikinci yarıda adeta devleşerek Güneysuspor’un bir çok etkili şutuna geçit vermeyerek skoru sabitlemeyi başardı. 4 dakikalık uzatma sürelerinde başka gol gelmeyince maç ilk yarıda atılan gollerle 4-3 Telekomspor’un üstünlüğü ile tamamlanmış oldu.

Öte yandan geçtiğimiz sezon Telekomspor’un kaptanlığını yürüten ve ligin son haftalarında ayağından sakatlanarak ligi sakat bir şekilde tamamlayan başarılı futbolcu Sinan Cebir’de uzun bir tedavi sürecinin ardından bu sezon ligin 8. Haftasında yeniden Telekomspor’da forma giydi.

Maç sonunda açıklama yapan Telekomspor Teknik Sorumlusu Kaan Yiğit, Güneysuspor karşısında galip geldikleri için mutlu olduklarını belirterek, “Kimse bizi hafife almasın ya da çantada keklik olarak görmesin. Güçlü bir kadromuz var, zaman zaman defansif anlamda sıkıntı yaşasak da gol yollarında sorunumuz yok. Bunu da oynadığımız karşılaşmalarda gösteriyoruz. Son dakikalarda aldığımız mağlubiyetler oldu ancak takımımızın gücünü bu maçımızda daha iyi ortaya koyduk. 45 dakika boyunca skoru koruduk, futbolcularımı tebrik ediyorum. Telekomspor’un kolay lokma olmadığını göstermiş olduk” şeklinde konuştu.

Rize Belediyespor ve Filizçayspor ile oynadığı son 2 karşılaşmada da son dakikalarda gelen gollerle mağlup olan Telekomspor, 8. Hafta sonunda elde ettiği 4-3’lük galibiyetle moral bulurken puanını 10’a çıkarttı ve ligin 5. sırasındaki yerinde kaldı. Geçtiğimiz haftayı BAY geçen ve sıkı bir hazırlık dönemi geçiren Güneysuspor ise 13 puanla 3. sıradaki yerinde kaldı.

A Grubunda 11 Aralık Pazar günü oynanacak olan ve ilk devrenin tamamlanacağı 9. Hafta karşılaşmalarında Telekomspor haftayı BAY geçerken, Güneysuspor ise saat 13:00’de evinde Madenlispor’u konuk edecek.

Stat: Ekrem Orhon

Hakemler: Osman Tüfekçi, Serkan Sarı, Yaşar Çavuşoğlu

Telekomspor: Emre, Mehmet (Ali 40. Dak), Ensar, Metehan, Müstekim, İsmail, Talip, İbrahim (Adem 75. Dak), Muharrem, Ersin, Sinan (Emrah 55. Dak)
Teknik Sorumlu: Kaan Yiğit

Güneysuspor: Nurullah, Şafak, Akif, Zafer, Selim (Tarık 62. Dak), Miraç (Gökhan 15. Dak), Ali, Hakan, Mustafa, Yaşar, Emrah (Okan 80. Dak)
Teknik Sorumlu: Eray Alptekin

Goller: Müstekim (4. Dak), Muharrem (8. Dak, 13. Dak), İsmail (45. Dak) (Telkomspor), Mustafa (25. Dak), Yaşar (43. Dak, 45+1. Dak) (Güneysuspor)

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.