Artvin-Bitlis Kardeşlik Projesi

Artvin-Bitlis Kardeşlik Projesi

İçişleri Bakanlığı’nın himayesinde başlatılan kardeşlik projesi kapsamında Artvin’de ‘Bitlis Buluşması’ gerçekleştirildi.

 Kardeşlik projesi kapsamında, 55 kişiden oluşan çoğunluğunu öğrencilerin oluşturduğu ve halkoyunları ekibinin de yer aldığı Bitlis heyeti Artvin’e geldi. Garnizon Şehitliği önünde bir araya gelen Artvin ve Bitlis heyeti ellerinde Türk Bayraklarıyla Milli İrade Meydanına kadar kortej yürüyüşü gerçekleştirdi. Burada Bitlis ve Artvin halkoyunları ekiplerinin sunduğu gösterisi büyük beğeni topladı.

Burada etkinliğe Artvin Vali Vekili Önder Coşğun, Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, Artvin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Bahattin Yetim, Trabzon Artvinliler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Külekçi, Bitlis İl Kültür Turizm Müdürlüğü Şube Müdürü Metin Çoban,ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe burada yaptığı konuşmada, “Kardeş şehirler projesi çerçevesinde Bitlis ilini serhad şehrimiz Artvin ile kardeş şehir ilan ettik. Biz bu kardeşlerimizi milletin meydanında milli irade meydanında bağrımıza basıyoruz, hoş geldiniz, sefa geldiniz kardeşlerimiz. Milletimizin tamda buna ihtiyacı var. Bölmeye, germeye değil kolları açmaya sarılmaya ihtiyacı var. Bu millet Anadolu’yu geçilmez kılan ruhu ancak böyle kardeşlerimizle sarılarak elde etti. Bugün ilimize Bitlis’ten ilimize 55 kişiden oluşan barış, sevgi ve kardeşlik meleği geldi. Bitlis’i biz evliyalar diyarı bildiğimiz için dualarla kabul ediyoruz” dedi.

Proje ile ilgili bilgi veren Trabzon Artvinliler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Külekçi, "Kardeş Şehirler Projesi, İçişleri Bakanımızın çok önemsediği hassasiyet gösterdiği bir projedir. Projenin ilk ayağı Trabzon-Mardin arasında başladı. Karşılıklı ziyaretler oldu ve bu ziyaretler sonrasında çok önemli geri kazanımlar oldu. Bugünlerde Trabzon’dan Mardin’e hafta sonu ziyaretler başladı. Proje kısa sürede başarılı oldu. Projenin ikinci ayağını Artvin-Bitlis oluşturdu. Artvin Valimiz Ömer Doğanay’la görüştük ve Bitlis ilini kardeş şehir seçtik. Karadeniz ve Güneydoğu illeri kardeş projesi artacak. Amacımız 50 bin kişiyi Karadeniz’de ağırlamaktır. Bölgemizin tarihi, kültürü, örf ve adetlerimizi, turistik ve doğal güzelliklerini Güneydoğulu kardeşlerimize gösterip tanıtmaktır. Aynı şekilde bizlerde Güneydoğu illerine misafir oluyoruz ve kardeşlik bağlarımız daha güçleniyor” diye konuştu.

Artvin Vali Vekili Önder Coşğun ise, Bitlis heyetini doğal güzelliğiyle ünlü Artvin’de görmekten son derece mutluluk duyduklarını belirterek, Güneydoğu ve Karadeniz illeri arasında başlatılan kardeşlik projesine her türlü desteği vereceklerini söyledi.

Artvin ile Bitlis illeri arasında dostluğun temelleri atıldığını ifade eden Coşğun,”Bu dostluk daim olacak. Zaten önceden de bir dostluğumuz da var ve bu dostluk kuvvetlenerek artacak. Ağustos ayı içerisinde bizde misafir olarak Bitlis’e gideceğiz” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.