ARTVİN İHRACATININ ŞAMPİYONLARI ÖDÜLLERİ İLE BULUŞTU

ARTVİN İHRACATININ ŞAMPİYONLARI ÖDÜLLERİ İLE BULUŞTU

ARTVİN İHRACATININ YILDIZLARI ÖDÜLLERİNİ ALDI

Artvinli ihracatçılar, Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği’nin yetki alanındaki Artvin’de gerçekleştirdiği “Artvin İhracatının Yıldızları Ödül Töreni”nde ödüllerine kavuştu. 

Açılış konuşmasında Artvin’in bölgenin ihracat potansiyeli en yüksek illerinden olduğuna vurgu yapan DKİB Başkan Vekili Ahmet Hamdi GÜRDOĞAN “2021 yılında Artvin ilimizden 55 milyon 840 milyon dolar civarında ihracat gerçekleşti ve gerçekleşen ihracatta da bir önceki yıla göre yüzde 1 lik bir artış yaşandı. Buna karşın Artvinli ihracatçılar 2022’ye hızlı başladı ve 2022 yılında 15 Mart itibariyle Artvin ili ihracatımız 14 milyon 48 bin dolara ulaşarak bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 51 gibi yüksek oranlı bir artış yakaladı” dedi. Dünya ortalamasında sınır illerinin komşusu olan ülkeye ihracattan yüzde 80 pay aldığını ancak Artvin’in Türkiye’nin Gürcistan’a olan ihracatından yalnızca yüzde 3 pay aldığını hatırlatan Gürdoğan, bu oranın daha yukarıya taşınması için ihracatçının yanında olduklarını aktardı.

dkib-1.jpg

Programı onurlandıran Vali Yardımcısı ve Hopa Kaymakamı Gürkan Üçüncü de ihracatçılarımızın bekleme sürelerini azaltmak için sınır kapısında birçok renovasyon yapıldığını, makam kapısının her türlü sorunda ihracatçıya açık olduğunu ve süreçlerin iyileştirilmesi için fikri olan ihracatçıyı tereddütsüz destekleyeceğini belirtti.

Açılış konuşmalarının ardından gerçekleştirilen müşavere toplantısında ihracatçıların sorunlarını dinleyen kamu kurum ve kuruluş temsilcileri izaha muhtaç problemler konusunda bilgi aktarımı sağlarken birçok sorun da ilgili bakanlıklara iletilmek üzere not alındı.

dkib-12-001.jpg

Gerçekleştirilen ödül töreninde 2021 yılında Artvin İlinden en fazla ihracat gerçekleştiren ilk 3 kadın ihracatçı ile ilk 10 ihracatçı firma ödüllerine kavuştu. En fazla ihracat gerçekleştiren kadın ihracatçı Turiş İthalat İhracattan Elmira Yıldız olurken, Artvin ili ihracat şampiyonu Kaha İthalat İhracat’ın ödülünü ise firma sahibi Ali Kemal Yıldırım aldı.

Gala yemeği ile devam eden organizasyon Artvinli ihracatçıların yoğun ilgisiyle karşılandı ve her yıl tekrarının gerçekleştirilmesi talep edildi.
 

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.