ARTVİN'DE 4 GÜN SONRA 6 KÖY YOLU ULAŞIMA AÇILDI

ARTVİN'DE 4 GÜN SONRA 6 KÖY YOLU ULAŞIMA AÇILDI

Artvin'de Gürcistan sınırındaki Camili bölgesinde 4 gün sonra, 6 köyle ulaşım yeniden sağlandı

Artvin'in Gürcistan sınırında bulunan ve kışın etkili olan kar yağışı sebebiyle yolu pek çok kez kapanan Camili (Macahel) bölgesinde yer alan 6 köyle ulaşım 4 gün sonra sağlandı. Bin 960 rakımlı Camili geçidinde çığ tehlikesi sebebiyle kar temizleme çalışması kontrollü olarak yapılıyor.
Artvin'de Borçka ilçesi Gürcistan sınırında yer alan UNESCO'nun koruması altındaki Türkiye'nin ilk ve tek biyosfer rezerv alanına sahip olan bin 960 rakımlı Camili (Macahel), bölgesinde kar kalınlığı 2 metreyi buldu. Doğal yaşlı ormanları, endemik bitkileri, tarihi camileri, saf Kafkas arısı ve kendisine özgü kültürünün beraberinde el değmemiş yaylalarıyla 6 köyün bulunduğu ve 2 000 insanın yaşadığı bölgede kış koşulları ağır geçiyor.

artvin-kar-1.jpg
Yoğun kar ve tipi sebebiyle geçmişte 6 ay açık, 6 ay kapalı kalan yolun devamlı açık olması için, Karayolları, 42 km'lik yol ağını özelleştirdi. Bölgeyi iyi bilen Osman ve Mikail Önder kardeşler ait aile şirketi, yolun açık olması için yoğun çaba harcıyor. Kar yağışının sona ermesinin arından çalışmalarına başlayan şirket, 7 kilometresi çığ alanı olan 42 km'lik yol ağında bulunan karları temizlemek için çalışmalarını devam ettiriyor.

artvin-kar-12.jpg
Operatör Osman Önder, yapmış olduğu açıklamada ”Bu zor coğrafyada, çığ inme tehlikesi ile karşı karşıya kalıyoruz. Biz yöre insanı olduğumuz için gece gündüz çalışarak fakat 3 güne yolu ulaşıma açtık. Tünel yapılsaydı, bizde bu zorlu çalışmayı yapma mecburiyetinde kalmazdık” diye konuştu.

artvin-kar-13.jpg
Camili Düzenli Köyü muhtarı Hasan Aydın ise “22 Aralık gecesinde başlayan ve 3 gün süren yağış Camili köylerinde hayat durma noktasına gelirken bazı köylerimizde hastalarımız oldu. Hastalarımıza ilk müdahale sağlık ocağındaki doktor yaptı. Hastanın geri kalan tedavisi ise yolun açılması beklendi. Nihayet 3 gün süren hummalı çalıma sonucu yolumuz ulaşıma açıldı” diye konuştu.
Bölgede kar çalışmasının başlaması ve yolun ulaşıma tekrar açılmasıyla, 6 köyde yaşamakta olan yurttaşlar, farklı ihtiyaçlarını gidermek için şehrin yolunu tuttu.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.