Artvin’de büyük tehlike atlatıldı, düşen kayalar evleri teğet geçti

Artvin’de büyük tehlike atlatıldı, düşen kayalar evleri teğet geçti

ARTVİN BORÇKA İLÇESİNDE ÖNCEKİ GÜN MEYDANA GELEN HEYELANDA DEV KAYALAR MAHALLEDEKİ EVLERİ TEĞET GEÇTİ. ŞANS ESERİ EVLERE İSABET ETMEYEN KAYA PARÇALARI KÖY YOLUNU ULAŞIMA KAPADI

Artvin'in Borçka ilçesinde önceki gün yaşanan heyelanda dev kayaların mahalledeki evleri teğet geçmesi büyük bir faciayı önledi. Ancak, şans eseri evlere isabet etmeyen kaya parçaları köy yolunu ulaşıma kapattı.

Aksu Mahallesi'nde meydana gelen heyelan, Kaynarca, Balcı, Alaca ve Arka köylerine ulaşımı sağlayan grup köy yolunu etkiledi. Dev kaya parçalarının yolda kapanmaya neden olmasıyla birlikte ulaşım aksamaları yaşandı.

Heyelanın ardından açıklama yapan Aksu Mahallesi Muhtarı Ekrem Yılmaz, geçen yıl yaşanan benzer bir olayın ardından bu yıl da benzer bir heyelanın beklendiğini ifade etti. Yılmaz, "Tek tesellimiz cana zarar gelmemesi. Bu kayanın bir yere zarar vermeden düşmesi hayırlı oldu. Bu belki de başka bir zaman daha büyük bir felakete neden olabilirdi" şeklinde konuştu.

Yetkililer, heyelanın neden olduğu ulaşım aksamalarının giderilmesi için çalışmaların sürdüğünü belirttiler. Ayrıca, benzer risklerin yaşandığı bölgelerde vatandaşların dikkatli olmaları ve gerekli önlemleri almaları gerektiği vurgulandı.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.