Artvin’de Chp’den Aday Gösterilmeyen Belediye Başkanı Partisinden İstifa Etti

Artvin’de Chp’den Aday Gösterilmeyen Belediye Başkanı Partisinden İstifa Etti

ARTVİN'İN CHP'Lİ BELEDİYE BAŞKANI DEMİRHAN ELÇİN, YENİDEN ADAY GÖSTERİLMEYİNCE PARTİSİNDEN İSTİFA ETTİ

Artvin'in CHP'li Belediye Başkanı Demirhan Elçin, yeniden aday gösterilmeyince partisinden istifa etti. Ancak istifasıyla beraber partisiyle yaşadığı ayrılıkla sınırlı kalmadı. Elçin'in belediye personeline yönelik uyguladığı iddia edilen mobbing ve işten çıkarmalar, partililer arasında büyük tepkilere sebep oldu.

Belediye binası önünde toplanan CHP'liler, Belediye Başkanı Demirhan Elçin'in personele mobbing uyguladığı ve işten çıkarttığı gerekçesiyle sert açıklamalarda bulundu. CHP İl Başkanı Orhan Atan, yapılan basın açıklamasında Elçin'in işçilere baskı uyguladığını, onları tehdit ettiğini ve hatta zorla emekliye sevk etmeye çalıştığını belirtti.

Atan, partisinin yetkili kurullarının, Artvin halkının yakından tanıdığı ve sevdiği Bilgehan Erdem'i belediye başkanlığı adayı olarak belirlediğini açıkladı. Elçin'in uygun bulunmaması ve ardından yaptığı uygunsuz açıklamaların partililikle ve belediye başkanlığı kimliğiyle uyuşmadığını vurguladı. Ayrıca Elçin'in işçilere yönelik mobbing uygulamasını da kınadı.

Atan, Elçin'e çağrıda bulunarak, eğer siyasete devam edecekse ve mertlikten bahsediyorsa, belediye başkanlığından da istifa etmesi gerektiğini belirtti. Elçin'in işçilere zarar verdiğini ve partinin ilkelerine uymadığını söyledi. Ayrıca, Elçin'in geçmişte de benzer uygulamalarda bulunduğunu ve bu konuda uyarıldığını ifade etti.

Son olarak, Atan, Artvin halkıyla kurulan büyük ittifakla yeniden yarışacaklarını ve Elçin'in bıraktığı yıkımı sevgi, dostluk ve dayanışma ile onaracaklarını belirtti. Başkanın, Artvinlilere hakkını helal etmediğini vurguladı.

Elçin'in istifası ve partisiyle yaşanan bu ayrılık, Artvin'de siyasi dinamikleri değiştirebilecek önemli bir gelişme olarak değerlendiriliyor.

Artvin’de Chp’den Aday Gösterilmeyen Belediye Başkanı Partisinden İstifa Etti

Artvin’de Chp’den Aday Gösterilmeyen Belediye Başkanı Partisinden İstifa Etti

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.