Artvin’de Çökme Riski Bulunan Tünelde Tehlike Her Geçen Gün Artıyor

Artvin’de Çökme Riski Bulunan Tünelde Tehlike Her Geçen Gün Artıyor

ARTVİN-YUSUFELİ KARAYOLU ÜZERİNDEKİ 39 TÜNELDEN BİRİ OLAN T14 TÜNELİ'NDE OLUŞAN ÇATLAKLAR VE AÇILMALAR ARTMAYA DEVAM EDİYOR

Artvin'in Yusufeli ilçesinde bulunan Artvin-Yusufeli karayolu üzerindeki T14 Tüneli'nde yaşanan çatlaklar ve açılmalar endişe verici boyutlara ulaşmaya devam ediyor. Bu tünellerden biri olan T14 Tüneli'nde, çökmelere karşı alınan önlemlere rağmen blok şeklinde dökülmeler meydana gelmektedir.

Yusufeli ilçesinin yeni yerleşimine ulaşım sağlayan relokasyon yollarının hizmete girmesiyle birlikte, bu tünellerde yaşanan sorunlar daha da belirgin hale gelmiştir. Ancak, son aylarda T14 Tüneli'nde yaşanan kayma ve çatlaklar, tünelin güvenliğini tehdit etmeye başlamıştır. Tünelin son 200 metresinde artan çatlaklar ve açılmalar, sürücülere zor anlar yaşatmaktadır.

Bölge halkından birçok kişi, bu durumun farkında ve tehlikenin boyutlarını dile getirmektedir. Kayhan Sazak, "Bu yol tehlike arz ediyor. Bunu ilçede herkes biliyor, yetkililer de biliyor. Bu yol ilçenin can damarı, geçmek zorundayız." diyerek yaşanan endişeyi ifade etmiştir. İlçe sakinlerinden Serhat İnce ise, "Tünelin yüz metresinde açılmalar meydana geldi. Asfalta açılmalar var, çatlaklar oluşmuş. Tünel içinde de blok olarak çatlama var." şeklinde durumu aktarmıştır.

Bu tür güvenlik sorunları, bölge halkının yaşam kalitesini olumsuz etkilemektedir. Yetkililerin bu duruma acil çözüm bulması ve çalışmaları hızlandırması beklenmektedir. Tünellerin güvenliğinin sağlanması, bölge halkının ve sürücülerin güvenliği açısından büyük önem taşımaktadır.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.