Artvin’de Tır Ve Kamyon Sürücülerine Kar Engeli

Artvin’de Tır Ve Kamyon Sürücülerine Kar Engeli

Artvin-Hopa karayolunun Cankurtaran Geçidi’nde kar yağışı ve buzlanma dolayısıyla kamyon ve TIR’lara geçiş izni verilmiyor, diğer araçların zincir taktıktan sonra geçişlerine müsaade ediliyor.

3 gün önce başlayan kar yağışı ve tipi dolayısıyla 690 rakımlı Cankurtaran mevkisinde görüş zaman zaman 10 metreye kadar düştü. Akşam saatlerinde buzlanma nedeniyle trafik kontrollü olarak sağlanıyor. Cankurtaran istikametine gidecek olan araçlara, kar lastiği veya zincir takma zorunluluğu getirildi, mevkide trafik ekipleri, kamyon ve tırların geçişine izin vermiyor. Yolda mahsur kalan TIR sürücüleri en güvenli yerde park ederek geceyi araçlarını içinde yatmayı tercih ederken, yine yolda kalan Artvinli sürücüler ise inşaatı devam eden Cankurtaran Tüneli’nin bitmesini dört gözle beklediklerini dile getirdiler.

Öte yandan köy yollarında hazırlıksız yakalanan sürücüler, kaldıkları yerde araçlarına zincir takarak çıkmayı deniyorlar başarılı olamayınca çareyi park ederek kurtarılmayı bekliyorlar.
Aksayan ulaşımla ilgili bir açıklama yapan Artvin Valisi Necmettin Kalkan, Artvin genelinde 78 köy yolu ulaşıma kapandığını ve en çok Yusufeli, Şavşat ilçelerinde etkili olduğunu açıkladı. Özel İdare ve Karayolları ekiplerince ulaşıma kapanan yolların açılması titiz bir çalışma yürütüldüğünü de kaydetti.





Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.