ARTVİN'İN "SAKİN ŞEHİR" ÜNVANLI ŞAVŞAT İLÇESİNDE DOĞAL GÜZELLİKLERİYLE ÜNLÜ KARAGÖL, İLKBAHAR GELMESİYLE ZİYARETÇİ AKININA UĞRADI

ARTVİN'İN "SAKİN ŞEHİR" ÜNVANLI ŞAVŞAT İLÇESİNDE DOĞAL GÜZELLİKLERİYLE ÜNLÜ KARAGÖL, İLKBAHAR GELMESİYLE ZİYARETÇİ AKININA UĞRADI

Artvin'in "Sakin Şehir" ünvanlı Şavşat ilçesinde doğal güzellikleriyle ünlü Karagöl, ilkbahar gelmesiyle ziyaretçi akınına uğradı.

Artvin'in "Sakin Şehir" ünvanlı Şavşat ilçesinde doğal güzellikleriyle ünlü Karagöl, ilkbahar gelmesiyle ziyaretçi akınına uğradı. Kalp şeklini andıran görünümü, muhteşem doğası masal diyarlarını andıran

Karagöl-Sahara Milli Parkı her mevsim yeril ve yabancı turistlerin ilgi odağı olmayı sürdürüyor. Karadeniz'in gözde turizm rotalarından biri olan bölgenin ilkbahar renklerini görmek isteyenler soluğu Karagöl'de alıyor.

İlçe merkezine 25 kilometre uzaklıkta bulunan ve kuş bakışı görüntüsü kalbi andıran Karagöl, şehirden uzak doğayla iç içe zaman geçirmek isteyen turistlerin ilgisini çekiyor.

Sahara Milli Park içerisinde bulunan, Ladin ve çam ağaçları arasında kalp şeklindeki görüntüsü ile dikkat çeken Karagöl, görenleri adeta büyülüyor. Günlük hayatın stresinden uzaklaşmak için arkadaşları ve ailesiyle Karagöl'e günübirlik gelen doğa severler muhteşem doğanın tadını çıkartıyor.

Ülkemizde üniversite okuyan Somalili Mohamed Bile Cabdullahi (20), gezi için Şavşat'a geldiğin ifade ederek "Göl güzel bir yer gerçekten. Herkesin gelip görmesini tavsiye ediyorum" derken, Diyarbakır'dan Şavşat Karagöl'e gelen Elif Akman (29) ise "Burası doğa harikası cennetten bir köşe. Hem çocukların, hem ailenin gelebileceği eğlenebileceği bir yer. Gölü yeşili apayrı doğa güzelliği olan bir yer herkesin görmesini tavsiye ediyorum" diye konuştu.

Erzurum motosiklet kulübü olarak Şavşat'a gelen Ömer Zengin ise "Erzurum motor kulübü olarak Karagöl'e geldik. Artvin'in doğa harikası yerleri gezmeye başladık. Burası gerçekten çok güzel hizmet veriliyor. Her kesime faydalı oluyor özellikle motorcu arkadaşlara kesinlikle tavsiye ediyorum" ifadelerini kullandı.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.