Barajda su seviyesi düştü, minare ortaya çıktı

Barajda su seviyesi düştü, minare ortaya çıktı

Artvin'de 2012 yılında hizmete açılan Deriner Barajı'nın suları altında kalan caminin minaresi, barajda su seviyesinin düşmesiyle ortaya çıktı

Artvin'de 2012 yılında hizmete açılan Deriner Barajı ve Hidroelektrik Santrali (HES) suları altında kalan Narlık Camisi'nin minaresi, barajda su seviyesinin düşmesi üzerine ortaya çıktı.

Çoruh Nehri'nde yapımına 1988 yılında başlanan ve 249 metre gövde yüksekliğiyle Türkiye'nin en yüksek, dünyanın ise altıncı yüksek gövdeli barajı olan Deriner Barajı ve HES'te, Şubat 2012'de su tutulmaya başlandı.

Dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 12 Aralık 2012'de hizmete açılan barajda su tutulmasıyla, Yusufeli ilçesine bağlı Narlık köyünün de aralarında bulunduğu bazı yerleşim yerleri su altında kaldı.

Maksimum işletme kotu 392 metre, minimum ise 347,83 metre olan Deriner Barajı'nda son günlerde su seviyesi yaklaşık 361,4 metre seviyesinde. Barajda su seviyesinin düşmesiyle, Artvin-Yusufeli karayolunun 40. kilometresindeki Narlık köyünün bazı yapıları ile köy camisinin minaresi ortaya çıktı.

Baraj gölü ortasındaki minare, yöre halkının da ilgi odağı oldu.





Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.