Karagöl'de nisan ayında 'kar' sürprizi

Karagöl'de nisan ayında 'kar' sürprizi

Borçka ilçesinde doğal güzelliğiyle ünlü Karagöl, nisan ayının son günlerinde konuklarını beyaz örtüyle karşıladı.

Yazın yeşilin, sonbaharda ise sarı, kırmızı ve kahverenginin binbir tonunu barındıran Karagöl, her mevsim ziyaretçilerin ilgisini çekiyor.

Baharla birlikte doğanın canlanmaya başladığı Karagöl, önceki gün etkili olan soğuk hava ve kar yağışıyla yeniden beyaz örtüye büründü. Kar kalınlığının yaklaşık 20 santimetreye ulaştığı bölgeye ulaşımı sağlayan yol, İlçe Özel İdare Müdürlüğü karla mücadele ekiplerince açılarak, ziyaretçilerin ulaşımı için uygun hale getirildi.

Hafta sonunu fırsat bilerek Karagöl'e giden doğa severler ve fotoğraf tutkunları, karla kaplı bölgeyi görünce şaşkınlıklarını gizleyemedi. Ziyaretçiler, kartopu oynayıp kardan adam yaparak kar üzerinde horon tepti.

Karagöl'ü görmek üzere arkadaşlarıyla Trabzon'dan gelen Ali Şan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Karagöl'ün ilkbahardaki güzelliğini görmek için geldiklerini ancak kendilerini karın karşılamasının şaşkınlığını yaşadıklarını söyledi.

Nisanın son günlerinde karın tadını çıkarmak amacıyla kar topu ve çeşitli oyunlar oynadıklarını anlatan Şan, "Kar üzerinde piknik yaptık. Arkadaşlarımla çok eğlenceli ve unutulmaz, güzel bir gün geçirdik. Doğası ve havası insanı dinlendiriyor, burası adeta yeryüzü cenneti. Herkese Karagöl'ü görmelerini tavsiye ediyorum" dedi.

-"Burası her mevsim bir başka güzel"

Rüstem Şahinbaş, ilk kez geldiği Karagöl'ün doğasının kendisini büyülediğini belirterek, "Rize'den 8 arkadaşımla stres atmak, baharda açan çiçekleri ve yeşermeye başlayan ağaçları görmek için geldik. Bizi kar karşıladı. Göl kenarında mangalımızı yakarak et ve köfte yedik. Sıcak çayımızı yudumladık. Yeşillik göremedik ama beyaz gelinlik giymiş Karagöl'ü görmek de bizleri mutlu etti. Burası her mevsim bir başka güzel" diye konuştu.

Karagöl'ün, ilkbahardaki güzelliğini görmek amacıyla ailesiyle birlikte geldiğini dile getiren Muzaffer Özkan ise "Kardan adam yaptık. Müzik eşliğinde kar üzerinde doyasıya horon oynadık. Semaverde çay demledik. Doğa insanı dinlendiriyor, insana huzur ve yaşama sevinci veriyor. İyi ki bugün buraya gelmişiz. Güzel bir gün geçirdik" ifadesini kullandı.




HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.