Kayıp çoban bulundu!

Kayıp çoban bulundu!

Artvin’de dün geceden beri kendisinden haber alınamayan tansiyon hastası çoban, yaklaşık 8 saat süren arama çalışmasının ardından sağ olarak bulundu.

Merkeze bağlı Ortaköy köyü Dikinalar Yaylası’nda çobanlık yapan Osman Uğur (48), kaybolan koyunlarını aramak için dün sabah evinden çıktı. Çobanın geç saatlere kadar geri dönmemesi üzerine ailesi durumu köy muhtarı Kutsal Dalkılıç’a bildirerek yardım istedi. Muhtar Dalkılıç da durumu Artvin Valiliğine bildirdi. Artvin Valisi Ömer Doğanay, çobanın bulunması için jandarma, AFAD ve UMKE ekiplerine talimat verdi. Kısa sürede yaylaya intikal eden ekipler, sabah erken saatlerde arama-kurtarma çalışması başlattı. Yaylada köylülerin eşliğinde geniş çaplı arama yapan ekipler, çobanı evinden yaklaşık 5 kilometre uzaklıktaki kayalıklarda bitkin halde buldu. Uğur'un genel sağlık durumunun iyi olduğunu belirten UMKE ekipleri, tedbir amaçlı hastaneye sevk edileceğini söyledi.

Tansiyon hastası olduğunu belirten Osman Uğur, “Dün sabah kaybolan koyunlarımı aramak için evden çıktım. Gün boyunca yaptığım tüm aramalara rağmen bulamadım. Aşırı sıcak beni çok etkiledi. Çok acıktım ve susadım. Akşama doğru bir anda halsizleştim ve yere yığıldım. Sabah kendime geldiğimde kayalıkların üzerinde uyuduğumu fark ettim. Bir süre sonra beni arayan insanların bağırmalarını duydum. Sese doğru giderek beni görmelerini sağladım. Geceyi dışarıda geçirmişim, çok şükür iyiyim. Buradan beni aramak için bölgeye ekipleri seferber eden başta Sayın Valimiz Ömer Doğanay’a ve değerli arama kurtarma ekiplerine ve köylülerimize teşekkür ediyorum. Devletimiz ve milletimiz sağolsun” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.