Sarp Sınır Kapısı'ndan 11 TIR...!

Sarp Sınır Kapısı'ndan 11 TIR...!

İran'dan aldıkları ceviz ve fıstığı yurt içinde boşalttıktan sonra araçlarına tuz yükleyerek Sarp Sınır Kapısı'ndan Gürcistan'a geçmek isteyen 11 tır sürücüsü yakalandı.

 Artvin'de, İran'dan ülkeye kaçak ceviz ve fıstık getirdikleri belirlenen 11 tır sürücüsü, Gürcistan'a geçmek isterken yakalandı.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, Sarp Sınır Kapısı'ndan yurt dışına çıkmak isteyen İran plakalı 6 tırın sürücüsünün, tırları Gürcistan'a geçemediğinden yüklerinin başka plakalı araca aktarılması için Mülki İdare Amirliğine başvurduğu belirtildi.

Amirlik tarafından "araçların gümrük müdürlüğünün sorumluluğunda, kaçak istihbarat müdürlüğünün gözetiminde kontrol edilerek işlemlerin yapılması" talimatı verildiği bildirilen açıklamada, kontrollerde, tırların mühürlerinin koparıldığı ve bir şekilde yapıştırıldığının tespit edildiği vurgulandı.

Detaylı incelemede, tırların yükünün tuz olarak beyan edildiği ancak İran'dan ceviz ve fıstık yüklü geldiğinin belirlendiğine işaret edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.