Vali cirit: “aranan 3 kişiden umudu kestik”

Vali cirit: “aranan 3 kişiden umudu kestik”

Artvin valisi kemal cirit: “kaybolan ve arama çalışmaları devam eden 3 vatandaşımızdan maalesef umudu kestik, onlarla birlikte kaybımız 11 kişidir”

Artvin Valisi Kemal Cirit, Hopa ilçesinde meydana gelen sel ve heyelan felaketinde kaybolan 3 kişiden umudu kestiklerini söyledi.

Artvin Valisi Kemal Cirit, Hopa ilçesindeki sel ve heyelan felaketinin 5. Gününde selden etkilenen esnafı ziyaret etti. Esnafın şikayet ve taleplerini dinleyen Vali Cirit, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Sel ve heyelanda kaybolan ve arama çalışmaları devam eden 3 kişiden umudu kestiklerini belirten Vali Cirit, “900 kişilik bir ekiple arama, temizlik, yol açma, su ve elektrik çalışmalarımız devam ediyor. Afetin 5. gününde yerleşim yerlerinin yüzde 80’ine su, yüzde 90’a elektrik verdik. Şuanda kapalı köy yolumuz bulunmuyor. Köylerimize havadan gıda ve su yardımı yapıyoruz. Kızılay tarafında 4 noktada sıcak yemek dağıtımı yapılıyor. Kaybolan ve arama çalışmaları devam eden 3 vatandaşımızdan maalesef umudu kestik. Onlarla birlikte kaybımız 11 kişidir” dedi.

Cirit, hasarın hangi düzeyde olduğu konusunda net bir tespitin olmadığını belirterek, "8 evin yıkıldığını 200 üzerinde evin ise kullanılamaz halde olduğunun bilgisine sahibiz. Meteoroloji Bölge Müdürlüğü, bölgede şiddetli yağış uyarısında bulundu" ifadelerini kullandı.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.