YENİ YUSUFELİ KONUTLARI TESLİM EDİLİYOR , MERAK EDENLER BU HABER TIKLASIN

YENİ YUSUFELİ KONUTLARI TESLİM EDİLİYOR , MERAK EDENLER BU HABER TIKLASIN

Yeni Yusufeli'nde konutlar teslim ediliyor

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından yapılmakta olan Yusufeli ilçesi yeniden yerleşim üstyapı çalışmaları 4 ayrı bölgede yürütülüyor. Yeni yerleşim yerinde 3 etapta yapımı tamamlanan 2 bin 264 konutun hak sahiplerine teslimleri 4 Nisan tarihinde başlayacak.

artvin-yusufeli-1.jpg
Artvin’in Yusufeli ilçesinde yapımı devam eden Yusufeli Barajı nedeniyle sular altında kalacak ilçe merkezinin taşınacağı yeni yerleşim alanındaki konutların teslimine 4 Nisan’da başlanıyor. Baraj suları yüzünden Yusufeli ilçe merkezinin sular altında kalacak olması nedeniyle yürütülen yeni yerleşim yeri iskan projesinin Türkiye'nin en büyük iskan projesi olma özelliği taşıyor. Merkezde 4 etap halinde toplam 2 bin 698 konut yapılırken, ilçe merkezi ile birlikte su altında kalacak Yeniköy, Irmakyanı, Çeltikdüzü, Meşecik, Çevreli, Tekkale ve İşhan köylerinin yeni köy yerleşim yerlerinde 520 konut, 2 ticaret merkezi ve 27 sosyal donatı yapılıyor.

artvin-yusufeli-13.jpg

2 bin 698 hak sahibiyle Türkiye'nin en büyük iskan projesi
2 bin 698 hak sahibiyle Türkiye'nin en büyük iskan projesi olan Yusufeli’nin yeni yerleşim merkezinde okuldan kamu binalarına kadar ihtiyaç duyulan bütün yapılar yapıldı. Birinci bölge olarak adlandırılan Sakut Vadisi'ndeki üstyapı inşaatı 1. etaptaki çalışmalarda hükümet konağı, ilçe emniyet müdürlüğü, adliye, kütüphane, ilçe gençlik ve spor müdürlüğü, kapalı spor salonu, merkez cami ve müftülük binası, öğretmenevi ve 16 derslikli ortaokul yapımı tamamlandı.

artvin-yusufeli-14.jpg
Birinci bölgedeki ikinci ve üçüncü etap çalışmalarında da 518 konut, 69 dükkan, 2 ticaret merkezi, belediye hizmet binası ve 25 yataklı hastanenin yapımı gerçekleştirildi. İkinci bölge olarak adlandırılan Yansıtıcılar mevkiindeki ise dört etapta bin 174 konut ve 52 dükkan, üçüncü bölgede iki etap halinde 564 konut ve 14 dükkan yapıldı. Dördüncü bölgede ise 2 etap halinde 434 konutun, 20 dükkan ve 8 ticaret merkezinin yapımı tamamlanma aşamasına geldi.

Yöreye uygun yeni köy evleri
7 köyün kurulum çalışmaları devam ederken, yeni köy evleri yöreye uygun yapısıyla dikkat çekiyor. 7 köyde 520 konut, 2 ticaret merkezi ve 27 sosyal donatı yapılıyor. Bunlardan 135 konut ve 1 dükkanın yapımı tamamlanırken, 385 konut, 12 dükkan ile 27 sosyal donatı ise tamamlanma aşamasına geldi.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.