Yusufeli Viyadüğü Artvin'e Gidiş Geliş Saatini 25 Dakika Kısaltacak

Yusufeli Viyadüğü Artvin'e Gidiş Geliş Saatini 25 Dakika Kısaltacak

YUSUFELİ’NDE İKİ YAKA BİRLEŞTİ. 150 METRE YÜKSEKLİĞİNDE 685 METRE UZUNLUĞUNDAKİ VİYADÜKLE 16,2 KİLOMETRELİK YOL ‘685  METRE’YE İNDİ!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Yusufeli Merkez Viyadüğü'nün tamamlanma aşamasına geldiğini duyurdu. Bakan Uraloğlu, yaptığı açıklamada, viyadüğün tamamlanmasıyla birlikte Artvin'e gidiş geliş saatlerinde yaklaşık 25 dakika zaman kazanılacağını belirtti.

Yusufeli Barajı ve Hidroelektrik Santrali (HES) projesi kapsamında inşa edilen viyadüğün, Artvin'in ulaşım altyapısında önemli bir rol üstleneceğini vurgulayan Bakan Uraloğlu, viyadüğün son segmentinin tamamlanarak iki yakanın bir araya getirildiğini ifade etti. Ayrıca, köprü üzerindeki asfalt çalışmalarının hızla tamamlanarak viyadüğün hizmete açılacağını belirtti.

yusufeli-kopru-12.jpg

Yusufeli Barajı'nın, Çoruh Nehri üzerine inşa edilen Türkiye'nin en yüksek barajı olması nedeniyle, Yusufeli ilçe merkezi ve çevresindeki köylerin sular altında kalmasının yol açtığı ulaşım sorununu çözmek amacıyla yapılan viyadüğün öneminin altını çizen Bakan Uraloğlu, viyadüğün tamamlanmasıyla birlikte Artvin'e giden yolun 16,2 kilometreden 685 metreye düşeceğini belirtti.

yusufeli-kopru-13.jpg

Viyadüğün tamamlanmasıyla sadece zaman değil aynı zamanda yakıt tasarrufu da sağlanacağını ifade eden Bakan Uraloğlu, Yusufeli ilçesindeki yeni yerleşim yerini mevcut kara yoluyla bağlayacak olan viyadüğün bölge halkının ulaşımını büyük ölçüde kolaylaştıracağını belirtti.

yusufeli-kopru-14.jpg

Yusufeli Merkez Viyadüğü'nün tamamlanmasıyla birlikte, bölgenin sosyo-ekonomik hayatına olumlu katkılar sağlanması ve ulaşımın daha güvenli ve hızlı bir şekilde gerçekleştirilmesi bekleniyor.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.