Emeklilere ara zam yapılacakmı ? Emekliller Temmuzda nekadar zam alacak ?

Emeklilere ara zam yapılacakmı ? Emekliller Temmuzda nekadar zam alacak ?

Emeklilerin Temmuz ayında nekadar zam alacağız 3 aylık dönem için belli oldu.

Son günlerde Türkiye'deki emeklilerin mağduriyeti gündemdeki en önemli konulardan biri haline geldi. Hükümetin sessizliği, emeklilerin yaşadığı sıkıntıları artırırken, en temel ihtiyaçları dahi karşılamalarını zorlaştırıyor. En düşük emekli maaşı ile artan yaşam maliyetleri arasındaki uçurum, adeta bir sosyal adaletsizlik örneği olarak karşımıza çıkıyor.

Bugün Türkiye'de en düşük emekli maaşı 10 bin TL seviyesinde bulunuyor. Ancak, bu miktarın gerçek yaşam maliyetlerini karşılamaktan uzak olduğu açık bir gerçek. Özellikle de ev kira ücretleri göz önüne alındığında, 10 bin TL'nin ne kadar yetersiz bir miktar olduğu daha da belirginleşiyor. Ülke genelinde ev kira fiyatları, en az 15 bin TL seviyesine ulaşmış durumda. Bu durumda, emeklilerin temel ihtiyaçlarını karşılamak için kalan bütçeleri oldukça sınırlı hale gelmiş durumda.

3 AYLIK ENFLASYON ORANI YÜZDE 15,06 OLDU

Ocak ayında özellikle maaş artışlarının etkisiyle yüzde 6,70 olarak gerçekleşen enflasyon, Şubat ayında yüzde 4,53'e, Mart ayında ise yüzde 3,16'ya geriledi. 3 aylık enflasyon rakamı da yüzde 15,06 olarak hesaplandı.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.