Hükümetten memura yeni zam teklifi

Hükümetten memura yeni zam teklifi

Hükümet memura yeni teklif sundu. Sunulan teklife göre 2016 için 5+4 zam öngörülüyor.

Kamu görevlilerinin 2016-2017 yıllarındaki mali ve sosyal haklarının belirleneceği toplu sözleşme görüşmelerinde, Kamu İşveren Heyeti, kamu görevlilerine 2016 için yüzde 4 4, 2017 için yüzde 3 3 olarak yaptığı zam önerisini, 2016 için yüzde 5 4, 2017 için ise yüzde 3 3 olarak revize etti

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının Reşat Moralı Toplantı Salonu'ndaki görüşmede, Kamu İşveren Heyeti'ne Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Kamu Görevlileri Sendikaları Heyetine Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın başkanlık yapıyor.

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk ve KESK Genel Başkanı Lami Özgen, yetkili sendikaların temsilcileri ve ilgili bürokratların da katıldığı bugünkü toplantıda, Kamu İşveren Heyeti, cuma günü yaptığı teklifi revize ederek kamu görevlilerine 2016 için yüzde 5 4, 2017 için yüzde 3 3 önerdi.

Cuma günü yapılan toplantıda, Kamu İşveren Heyeti kamu görevlilerine 2016 yılı için 4 4, 2017 yılı için 3 3 zam önerisinde bulunmuş, memur konfederasyonları bu oranları düşük bulmuş ve tepki göstermişti.

TEKLİF GÜZEL AMA YETERLİ DEĞİL

Memur Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, "Memur Sen'in ayağa kalkarak gösterdiği bütünlüğü tüm kamu sendikalarının bu birlikteliği göstermesini istedim. Bizim muhatabımız Kamu İşveren Heyeti'dir. Tavrımızı ortak koymalıyız demiştik. Bugün iki konfederasyonumuzun önceki tutumlarını değiştirdi. Şuan itibariyle ara verdikten sonra yeni bir müzakere yapmayız çıkışımızdan sonra heyet masaya yeni bir teklifle gelmiştir. Kasa açılmıştır, teklifler açılmıştır. 2016 için 5+4, 2017 3+3 olarak ifade edilmiştir. Güzel ama yeterli değildir. Biz bu oranı kabul edemeyiz. Masaya sadece oransal zam için gelmedik. Bununla birlikte 241 tane hizmet teklifi var. Bunların bir an önce masaya teklif olarak getirilmesi gerekiyor. Açıklanan rakam içerisinde yeniden masanın kurulmasına kapının aralanması anlamına geliyor. 2017 için ki rakamları ise değerlendirmeye dahi gerek duymuyoruz" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.