İndirim başladı

İndirim başladı

ESK'nın mağazalarında satılan bazı ürünlerde ortalama yüzde 5 indirim başladı

Et ve Süt Kurumunun (ESK) aldığı karar doğrultusunda, mağazalarındaki ürünler ortalama yüzde 5 indirimli satılmaya başlandı.


ESK'nın kıyma, kuşbaşı ve pirzola gibi ürünlerde indirim kararı, bugünden itibaren fiyatlara yansıtıldı. Dana kıymanın fiyatı 26,90'dan 25,75 liraya düşerken, kuşbaşı 30,40'dan 29,40 liraya geriledi. Dana bonfilenin fiyatı 56,90'dan 52,50 liraya, dana pirzolanın ise 40,90'dan 38,50 liraya düştü.

Ankara'da ESK'nın bir satış mağazasından alışveriş yapan vatandaşlar, et fiyatlarının halen yüksek olduğuna işaret ederek, indirimlerin devam etmesini istedi. Yüzde 5'lik indirimden memnun olduğunu ifade eden vatandaşlar, özellikle çocuk ve yaşlıların sağlıklı beslenmeleri açısından fiyatların daha düşük olması gerektiğini kaydetti.


Başbakan Ahmet Davutoğlu, 7 Ağustos'ta gerçekleştirilen Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK) toplantısında, gıda harcamalarını hafifletmek amacıyla genel enflasyon oranının üzerinde artış gösteren tüm gıda fiyatlarının yakından takibi ve bu konuda gerekli tedbirlerin gecikmeksizin alınması talimatını vermişti. EKK'da özellikle et piyasasıyla ilgili alınmakta olan tedbirler de değerlendirilmiş, önlemlerin etkileri ve et fiyatlarının piyasada makul seviyeye çekilebilmesi amacıyla kısa ve orta vadede alınacak önlemler değerlendirilmişti. Bu çerçevede ESK'nın almakta olduğu tedbirler görüşülerek, alım için gerekli pazar araştırmalarının vatandaşların tüketim hassasiyetleri dikkate alınarak yapılması vurgulanmıştı.


ESK'dan 8 Ağustos'ta yapılan açıklamada, ürünlerde ortalama yüzde 5 indirimli satış kararı alındığı, indirimli fiyatların bugünden itibaren geçerli olacağı belirtilmişti. ESK Genel Müdürü Kasım Piral da kırmızı et fiyatlarını düzenlemeye yönelik tedbir alacaklarını, piyasa fiyatlarının gevşemesi için adım adım müdahale edeceklerini ifade etmişti. Piral, kurumun dana parça paket et fiyatları ile piyasa fiyatları arasında, indirim yapılmadan önce yüzde 23'lük bir fiyat farkı olduğunu, indirimden sonra ESK'nın yaklaşık yüzde 27 daha ucuz et satacağını kaydetmişti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.