Merkez Bankası Faizlere Dokunmadı

Merkez Bankası Faizlere Dokunmadı

Merkez Bankası, yüzde 4,5 olan politika faizini değiştirmedi. Karar sonrası dolar 2.26 TL'yi, euro da 3.06 TL'yi geçerek rekor kırdı.

 Rekor kıran dolar ve euronun ardından piyasaların günlerdir beklediği Merkez Bankası Para Politikası Kurulu kararları açıklandı. Merkez Bankası faiz oranlarını değiştirmedi. Kararın açıklanmasının hemen ardından dolar 2.26 TL'yi, Euro'da 3.06 TL'yi geçerek rekor kırdı.

MERKEZ, HİÇBİR ŞEYE DOKUNMADI

Piyasaların merakla beklediği Merkez Bankası Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısı yapıldı. Toplantıdan yüzde 4,50 olan politika faizi olan 1 hafta vadeli repo faiz oranı değişmedi. Yüzde 7,75 olan faiz koridorunun üst bandı da aynı kaldı. Yüzde 3.50 olan gecelik borçlanma faizi de yine aynı bırakıldı.

KARARIN ARDINDAN DOLAR VE EURODA YENİ REKORLAR

Kararın çıkmasının ardından piyasalarda hareketlilik başladı. Dolar dakikalar içinde 2.26 TL'nin üzerine çıkarak rekor kırdı. Euro da 3.0668 TL'ye yükselerek rekor kırdı.

PPK öncesi borsa günlük yüzde 1,39 kazançla 66 bin 679 puandan ilk seansı kapamıştı. Dolar 2.2390 TL seviyesindeyken Euro ise 3.0290 TL'den işlem görüyordu. Borsada ikinci seans henüz başlamadı.

Piyasa uzmanları ve ekonomistler Merkez Bankası'nın Ocak ayı Para Politikası Kurulu toplantısında yüzde 4.50 olan politika faizinde değişiklik beklemezken, büyük bir çoğunluk da faiz koridorunun üst bandında değişiklik olmayacağı görüşündeydi. Beklentiler gerçekleşti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.