Rtük TV'lere Ne Kadar Ceza Kesti?

Rtük TV'lere Ne Kadar Ceza Kesti?

Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), 2003 yılından bu yana ulusal ve bölgesel yayın yapan Kanallara toplam 75 milyon lira para cezası verdi.

RTÜK Başkanı Davut Dursun’un verdiği bilgiye göre kesilen cezanın sadece 12 milyon lirası tahsil edilebildi. Bu rakam da toplam cezanın 6’da biri oranında. En çok ceza kesilen kanal 14,7 milyon lira ile Kanal D olurken ATV 7,1 milyon liralık cezasından hiç ödeme yapmadı.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, MHP Kütahya Milletvekili Alim Işık’ın RTÜK tarafından kanallara verilen para cezalarına ilişkin soru önergesine cevap verdi. RTÜK Başkanı Davut Dursun’un bilgi notu çerçevesinde paylaşılan rakamlar son 10 yıla ilişkindi. Üst Kurul tarafından karar verilen idari para cezalarının tahsilinin Kabahatler Kanunu hükümlerine tabi olduğu belirtildi.

1 ay içinde ödenen cezaların Maliye Bakanlığı’na aktarıldığı, bu sürede tahsil edilmeyen cezalarla ilgili gerekli işlemlerin ise vergi dairesi müdürlükleri tarafından yapıldığı kaydedildi. Bilgi notunda, “Dava açılan idari para cezalarının kesinleşmesi için davanın sonuçlanması gerektiğinden, tahsili de dava sonuna kalmaktadır.” denerek tahsilatların davaların sonuçlanmaması nedeniyle büyük oranda gerçekleşmediğine işaret edildi.

RTÜK’ün 10 yıllık süre zarfında 14,7 milyon lira ile en çok ceza kesilen televizyon Kanal D oldu. Show TV 12,1 milyon lira ile Kanal D’yi izlerken, Star TV 9,4 milyon lira ile üçüncü sırada yer aldı. Ceza alan diğer kanallar ise şöyle: Fox TV’ye 7,9 milyon, ATV’ye 7,1 milyon, Flash TV’ye 5,2 milyon, Meltem TV’ye 2,1 milyon, CNBC-e’ye 1,4 milyon, HaberTürk’e 1,4 milyon lira.

Diğer ulusal televizyonlara verilen cezalar 1 milyon liranın altında oldu. Kesilen cezanın 12 milyon lirası tahsil edilirken, ATV 7,1 milyon liralık cezayla ilgili tek kuruş ödeme yapmadı. RTÜK, bölgesel yayın yapan kanallardan ise Mesaj TV’ye 2,1, Köy TV’ye 4,2, Kadırga TV’ye ise 1 milyon lira ceza kesti. Toplam 8,4 milyon lira ceza kesilen bölgesel kanalların RTÜK’e yaptıkları toplam ödeme 193 bin lirada kaldı.

Zaman

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.