Taner Yıldız: 6 kuyuda petrol üretimine başlandı

Taner Yıldız: 6 kuyuda petrol üretimine başlandı

Bakan Yıldız, 1980 yılında kapatılan 6 kuyunun yeniden faliyete geçtiğini açıkladı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız,Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız Türkiye'deki petrol üretimiyle ilgili önemli açıklamalar yaptı.
6 KUYUDA PETROL ÜRETİMİNE BAŞLANDI

Petrolde dışa bağımlılığı azaltmak için çalışmalarını aralıksız sürdüğünü belirten Taner Yıldız, 1980'li yıllarda karlı olmadığı için beton dökülerek kapatılan 6 kuyuda petrol üretimene başlandığını bildirdi.
KAPATILAN KUYULAR ASLINDA VERİMLİ

1980'li yıllarda ülke genelinde birçok petrol kuyusu bir daha açılmamak üzere betonla kapatılmıştı. Fakat son yıllarda Türkiye'de başlatılan petrol arama seferberliğiyle birlikte yeni nesil teknolojiler kapatılan bazı kuyuların aslında ne kadar verimli olabileceği ortaya çıktı.
"ABDÜLHAMİT'İN PETROL HARİTASI GERÇEK OLABİLİR"

Abdülhamit'in 100 yıl önce yaptırdığı petrol haritası çalışmasına dikkat çeken Yıldız, "Bu harita gerçek olabilir. Bu harita ile bugünkü bilimsel çalışmalar örtüşüyor. İlginç olan bu" diye konuştu.
"KUYU SAYIMIZ ARABİSTAN'INKİ KADAR AMA.."

Yıldız ayrıca, kuyulardaki verime değinerek "Ham petrol 22 dolardı şimdi neredeyse 122 dolar. 30 dolar masraf yapıyorsunuz, satışınız 22 dolarsa satmamayı tercih ediyoruz. Böyle kuyular var. Türkiye'de 1100 kuyu var 80'e yakın bu durumda kuyu var. Günde 5 varil üreten kuyu var. 5 varil bir ülke için çok büyük rakamlar değil. Bizim kuyu sayısımız Suudi Arabistan kadar, ancak o 10 milyon varil çıkartıyor. Biz 50 bin varil çıkarabiliyoruz verim az." dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.