Vatandaşa altın yetişmiyor

Vatandaşa altın yetişmiyor

Fiyatlar dibi görünce vatandaş varını yoğunu altına yatırdı.

Düğünlerin de etkisiyle Kapalıçarşı bayram yaptı. Son 6 ayda satılan altının miktarı 3.5 milyar lirayı buldu.
6 AYDA 39 TON ALTIN SATILDI

Türk vatandaşı için altın yine güvenli liman oldu. Yılbaşından bu yana yüzde 15'in üzerinde düşüş yaşayan altın fiyatları, alım için fırsat yarattı. Amerikan Merkez Bankası (FED) Başkanı Ben Bernanke'nin açıklamalarının dünya piyasalarını sarsması sonrası, son yılların en düşükfiyatına gerileyerek 1.300 doların altını gören altın içeride de vatandaşın ilgisini çekmeye devam ediyor. Yaz aylarıyla birlikte düğün mevsiminin gelmesinin de etkisiyle, altın alımı artarken yılbaşından bu yana piyasaya sürülen miktar 39 tonu buldu.

ÇEYREK ALTINA HÜCUM

Darphane'nin piyasaya sunduğu 39 ton altının tamamı el değiştirirken, harcanan para da 3.5 milyar liraya yaklaştı. Dolardaki oynaklık, Borsa'nın güven vermemesi, küçük yatırımcıyı da altına yöneltti. Vatandaşlar ellerindeki birikimlerle altın alırken, tekrar yükseleceği umudunu taşıyor. 170 liralara kadar çıkan çeyrek altın, 130'lu rakamlara gerilerken, en çok ilgiyi gören altın türü oldu.

DÜŞÜŞ SÜREBİLİR

Uzmanlar FED'in sıkılaştırma politikasına geçiş sinyali vermesinin ardından profesyonel yatırımcıların altında satışa geçtiğini, bu yüzden düşüşün devam edebileceğini belirtiyor. Kapalıçarşı uzmanları ise altındaki gerilemenin dolar fiyatlarına bağlı değişebileceğini kaydetti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.