Tatlıses'e saldırı iddianamesi tamamlandı

Tatlıses'e saldırı iddianamesi tamamlandı

İddianame tamamlandı. Savcı saldırının PKK terör örgütünün talimatı ile yapıldığını ileri sürdü.

İstanbul Cumhuriyet Savcısı Muammer Akkaş tarafından hazırlanan 58 sayfalık iddianame İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Fikret Seçen tarafından onaylandı.

9’U TUTUKLU 12 ŞÜPHELİ

İstanbul 17. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilen iddianamede 9’u tutuklu 12 şüpheli yer alıyor. Şarkıcı İbrahim Tatlıses, Basın Danışmanı Buket Çakıcı ve Şoför Ahmet Taşçı’nın müşteki olarak yer aldığı iddianamede Abdullah Uçmak, Ersin Altun, Nazife Erdemir, Murat Alagöz, Yunus Ayık, Ruhşen Mahmutoğlu, Bülent Altun, Abdulvahap İş, Nihat Şimşek tutuklu sanık, Cengiz Güney, Emin Birdal ve Coşkun Yıldız ise tutuksuz şüpheli olarak bulunuyor.
UÇMAK DAHİL 7 SANIĞA AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET HAPİS İSTEMİ

İddianamede sanıklar Abdullah Uçmak, Ersin Altun, Nazife Erdemir, Murat Alagöz, Yunus Ayık, Cengiz Güney, Nihat Şimşek’in “Devletin birliğini ve ülkenin bütünlüğünü bozmak" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılması isteniyor.

UÇMAK’A AYRICA 77 YILA KADAR HAPİS İSTEMİ-

İddianamede Abdullah Uçmak’ın ağırlaştırılmış müebbet hapis dışında “Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, İbrahim Tatlıses’e yönelik olarak nitelikli adam öldürmeye teşebbüs, Buket Çakıcı ve Ahmet Taşçı’ya yönelik kasten adam öldürmeye teşebbüs, patlayıcı madde bulundurmak ve tehdit" suçlarından 32 yıldan 77 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep ediliyor.

SALDIRININ TALİMATI PKK’DAN İDDİASI

İddianamede, 14 Mart tarihinde gerçekleştirilen saldırının PKK terör örgütünün talimatıyla, terör örgütü üyelerince gerçekleştirildiği anlatılıyor.


Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.