28 Şubat'ta 2. dalga

28 Şubat'ta 2. dalga

İstanbul, Adana ve İzmir'in de aralarında olduğu 6 ilde çok sayıda adreste arama yapılıyor...

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen 28 Şubat Soruşturması kapsamında ikinci dalga operasyonlar başladı. İstanbul, İzmir, Muğla, Adana, Eskişehir, Afyon'da birçoğu üst düzey emekli ve muvazzaf askere ait 30'a yakın adreste arama yapılıyor. Muvazzaf askerlerin tamamının albay rütbesinde olduğu bildiriliyor. Arama yapılan adresler arasında askeri lojmanlar da var. Çok sayıda gözaltı kararının olduğu belirlendi.

 Haberin videosu için tıklayınız...

ÖZKASNAK'IN EVİNDE ARAMA
2. dalga operasyonda hakkında
gözaltı kararı bulunan isimler arasında Emekli Tümgeneral Özkasnak da var. Özkasnak'ın Yalıkavak Beldesi Gümüşkaya sitesinde jandarma korumasındaki villasında bugün saat 08.00'de arama başlatıldı. Emekli Tümgeneral Erol Özkasnak'ın evinde olduğu ve gelen sivil polislere kapıyı açarak içeri davet ettiği belirtildi. Villanın önünde bekleyen jandarmaların da sivil polislerin gelmesinin ardından, 100 metre uzaklıkta bulunan Gümüşkaya Karakolu'na döndükleri gözlendi. Gazetecilerin eve yaklaşmasına izin verilmiyor.

 Özkasnak'ın evinin önünden görüntüler için tıklayınız...

Bu arada İzmir'de de bir emekli albayı gözaltına almak için evine giden polisler, aranan kişiyi bulamadı. Arama yapıldığı ileri sürülen Fenerbahçe Orduevi'nde de sabah saatlerinden itibaren basının bekleyişi sürüyor.

Geçen hafta yapılan ilk operasyonda 31 kişi gözaltına alınmış, 18 kişi tutuklanmıştı. Tutuklananlar arasında dönemin Genelkurmay 2. Başkanı Emekli Orgeneral Çevik Bir de vardı.


Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.