Ahu Tuğba: CHP benim için bitti evime AKP bayrağı astım

Ahu Tuğba: CHP benim için bitti evime AKP bayrağı astım

Bodrum'da ki yazlığına imara aykırı eklentiler yaptığı iddia edilen Ahu Tuğba, CHP'li Belediye başkanını suçladı

Sinema sanatçısı Ahu Tuğba'ya, kızı Ahu Anjelik Alajbegu adına Bodrum Yalıkavak'ta bulunan yazlığına imara aykırı eklentiler yapıldığı iddiasıyla Yalıkavak Belediyesi tarafından 5 bin 964 TL para cezası kesildi.

Ahu Tuğba, Belediye Encümeni tarafından verilen para cezasının iptali için avukatıyla Muğla 1. İdare Mahkemesi'ne başvurarak yürütmenin durdurulması için başvuru yaptı. Kızı adına avukatı kanalıyla yapılan başvuru için Muğla'ya gelen Ahu Tuğba, CHP'li Belediye başkanını suçladı. Tuğba, Yalıkavak'ın iskeleler dahil büyük çoğunun kaçak olduğunu ileri sürdü.
YAZLIK 1999 YILINDA ALINDI

Bodrum Yalıkavak Gökçebel Mahallesi Kızılburun mevkii Sporkent Yapı Kooperatifinde Ahu Tuğba'nın Arnavut asıllı eşi Amerikalı doktor Timmy Alejtanij'den olan kızı Ahu Anjelik Alajbegu adına 14 Nisan 1999 tarihinde yazlık satın alındı. Ahu Anjelik Alajbegu yazlık alındığında 6 yaşındaydı. Babası tarafından Yalıkavak'ta alınan yazlıkta 2003 yılına kadar yaz aylarında oturan Ahu Anjelik Alajbegu ve annesi Ahu Tuğba, bu tarihten sonra yazlıkta kalmadılar.
2000'DE TADİLAT İÇİN DİLEKÇE VERDİ

Ahu Tuğba'nın kızı Ahu Anjelik Alajbegu tarafından Yalıkavak Belediye Başkanlığı'na 27 Mart 2000 tarihinde evde tadilat yapmak için dilekçe verildi. Dönemin Belediye Başkanı Celal Yıldızhan imzası ile gönderilen cevabi yazıda şöyle denildi: "Belediyemiz teknik elemanlarının yerinde yaptığı inceleme sonucunda, eviniz ile yol arasında kalan boşlukta (eğimli) bina kitlesine ilave yaparak mevcut yol kotunu geçmemek üzere oluşacak bodrum katın h= 4.40 m olması ve iskan edilmesi kaydı ile bina giriş yolu, teras olarak onarım ve tadilat yapabilirsiniz"
2003 YILINDA İKİNCİ DİLEKÇE VERİLDİ

Ahu Tuğba'nın kızı tarafından 2003 yılında ikinci defa tadilat için dilekçe verildi. Yalıkavak Belediyesinden dilekçeye verilen cevapta, "Söz konusu evinizde bina kitlesini değiştirmeden kazan dairesi ve odunluk (2.90x1.90) h= 2.10 ölçülerinde yapmanızda sakınca yoktur. Ancak, bina ile ilgili maddi, manevi ve statik açısından tüm sorumluluk tarafınıza ait olup, belediyemizin herhangi bir sorumluluğu bulunmamaktadır" denildi.

Yalıkavak Belediyesinden alınan izinlerin ardından yazlık evde düzenleme yapıldı. Yapılan düzenlemelerin ardından 2003 yılına kadar Ahu Tuğba ve kızı Ahu Anjelik Alajbegu yaz aylarını bu yazlıkta geçirirken, 13 Mayıs 2011 tarihinde Belediye Encümeni'nin 124 nolu kararı ile imar kanununa aykırı eklentilerin olduğu iddiası ile Ahu Tuğba'nın kızına 5 bin 964 TL para cezası kesildi.
İDARE MAHKEMESİNE BAŞVURU YAPILDI

Sinema sanatçısı Ahu Tuğba'nın, Yalıkavak Belediye Encümeni tarafından kızına imar kanununa aykırı eklentiler yapıldığı iddiası ile imar kanunun ilgili maddelerine istinaden toplam 5 bin 964,1 TL para cezası verildi. Ahu Tuğba, kızına tebliğ edilen 5 bin 964 TL'lik para cezasının ardından avukatı kanalıyla Muğla 1. İdare Mahkemesi'ne yürütmenin durdurulması talebi ile başvuruda bulundu. Başvurusunda, "Hakkımda dava açılan konut babam tarafından tarafıma 14 Nisan 1999 tarihinde alınmıştır. Ev alındığında ben 6 yaşımdaydım. İmara aykırı iddia edilen yapılaşmaların yapıldığı tarihlerde ise 7-10 yaşlarında idim. Eğer imara aykırı olduğu iddia edilen yapıları ben yaptırmış olsam bile, yaşım itibari ile ceza ehliyetim olmadığından hakkımda beraat kararı verilmesi gerekir" dedi.
''AİDATLARI SORDUM''

Sanatçı Ahu Tuğba, Muğla 1. İdare Mahkemesi'ne kazı adına verdiği dilekçenin ardından yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Biz yazlık evimizde plan tadilatı yapılması için iki defa dilekçe verdik ve izinlerini aldık. Benim tek suçum, bir televizyon programında 'Sayın başbakanım, bir sürü anayasa çıkarıyorsunuz. Şu site yönetimlerini ele alın' dedim. Su, kanalizasyon, havuz aidatları ödüyoruz. Bu paraların nereye gittiği konusunda hiç kimse soru sormuyor. Ben de bunu sordum. Bu alınan aidatların nereye gittiğini inceleyin dedim. Site yönetimi benim bu sözümden sonra dava açtı. Dava sonucu tapuda kızım çıktı. Ardından Belediye Encümeni karar alarak imar kanununa aykırı eklentiler olduğu iddiası ile 6 bin TT ceza kesti"
CHP BENİM İÇİN BİTTİ

Ahu Tuğba, CHP'li Yalıkavak Belediyesi'nin uygulamalarına tepki göstererek, "Artık benim için CHP bitti. CHP'nin adını bile duymak istemiyorum. Evime AK Parti bayrağı astım artık. Eğer aleyhime bir karar çıkarsa, evin çatısına CHP bayrağı asacağım ve bayrak ile birlikte evi yıkacağım. Karpuz yetiştirsin belediye orada" dedi.


Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.