Atakum Belediyesi’nden pandemi sürecinde psikolojik dayanışma

Atakum Belediyesi’nden pandemi sürecinde psikolojik dayanışma

Korona virüsü pandemisinin ilk günlerinde hizmet vermeye başlayan Atakum Belediyesi Psikolojik Dayanışma Platformu, karantinadaki yurttaşlar ve salgın nedeniyle yakınlarını kaybedenlere psikolojik destek sağlıyor.

Yurttaşlar, telefonla ulaşabildikleri uzmanlara sorunlarını anlatarak ücretsiz danışmanlık hizmeti alabiliyor.
Dünya genelinde bir milyondan fazla insanın yaşamını yitirmesine sebep olan korona virüsü salgınının Türkiye’de görülmeye başladığı ilk günden itibaren acil eylem planını devreye alarak sahaya inen Atakum Belediyesi’nin pandemi başlangıcında kurduğu ve binlerce yurttaşın faydalandığı Psikolojik Dayanışma Platformu, vaka sayılarının arttığı Samsun’da yeniden faaliyete geçti. Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci’nin dayanışma çağrısının ardından kurulan Psikolojik Dayanışma Platformu, korona virüsüne yakalanan ya da temaslı oldukları gerekçesiyle ev karantinasında kalan Atakumluların yanı sıra uzaktan eğitim alan öğrenciler ve velilere telefon aracılığıyla destek verecek.
Psikolog Özge Kaplan, zorunlu karantina sürecinin psikolojik etkileri ve korona virüsü nedeniyle yakınlarını kaybedenlerin yas dönemindeki mücadelesinde yanlarında olacak. Psikolojik Danışman Dilara Koç ise uzaktan eğitime evlerinde devam eden öğrencilerin yaşadığı problemler ile velilerin süreci yönetebilmeleri için soruları yanıtlayacak. Uzmanlara danışmak isteyen Atakumlular, 0 542 817 66 55 numaralı hattan Psikolog Özge Kaplan’a, 0 534 976 23 75 numaralı hattan ise Psikolojik Danışman Dilara Koç’a hafta içi saat 10.00-17.00 saatleri arasında ulaşabilecek.


Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.