Atakum Canlı Hayvan Pazarı'nda Su İsyanı

Atakum Canlı Hayvan Pazarı'nda Su İsyanı

Samsun'un Atakum ilçesinde belediye tarafından açılan canlı hayvan pazarında şikayetler ardı ardına geliyor.

Türkiye'nin dört bir yanından hayvanlarını satmak için Samsun'un Atakum ilçesine gelen vatandaşlar, ilçedeki canlı hayvan pazarından şikayetçi.

Atakum'a Gümüşhane'nin Kelkit ilçesinden geldiğini söyleyen bir hayvan satıcısı, Atakum'a her gelişinde memnun olduğunu fakat bu memnuniyetin bu sene sona erdiğini söyleyerek pazarda su verilmediğini ifade etti. Vatandaş, "Lavoboların suyu yok. Hayvanlara su vermekte sıkıntı çekiyoruz. Belediye tanker getirmiş ama tankerle pek o  kadar güzel olmuyor. Yapacak bir şey yok. Hayvanlarımızın bir kısmı susuz kalıyor. Bir kısmını suluyoruz." dedi.
 
3 gündür pazarda olduklarını söyleyen vatandaşlar, hayvanlarına 24 saatte yalnızca bir kere su verebildiklerini söylüyorlar. Kendilerine dahi hizmet beklemediklerini söyleyen satıcılar "En azından şu hayvanlara hizmet getirsinler. Hayvanlara yazık." ifadelerini kullandılar.
 
Pazardan memnuniyetsizliğini dile getiren bir diğer satıcı ise "Bizden parasını aldılar. En azından lavobalarda suyumuz olsun. Hayvanlarımızı rahat içirelim." dedi.
 
Başka bir satıcı ise "Abdest almaya bile su yok. Var mı Türkiye Cumhuriyeti'nde böyle bir şey? Hangi asırda yaşıyoruz? Bir Samsun çocuğu olarak utanç duyuyorum." dedi.
 

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.