Ayar'lı Ak Parti Heyeti Çin'de!..

Ayar'lı Ak Parti Heyeti Çin'de!..

Dünyanın en kalabalık ülkesi olan Çin’in iktidar partisi Çin Komünist Partisi’nin davetlisi olarak 10 kişilik AK Parti heyeti, ziyaret ve temaslarını sürdürüyor.

AK Parti’nin başarısını anlatmak için Çin’e giden heyet, temaslarının ardından Türkiye’ye dönüp, ziyaret ve programlarla ilgili bilgileri AK Parti Genel Merkezi’ne aktaracak.

Başkanlığını AK Parti Antalya İl Başkanı Av. Mustafa Köse’nin yaptığı AK Parti heyeti, 13 Ocak tarihinde gittiği Çin’de Çin Komünist Partisi’nin Uluslararası İlişkiler ve Dış İlişkiler Başkanları tarafından karşılandı.

Antalya İl Başkanı Mustafa Köse başkanlığındaki heyette, Diyarbakır İl Başkanı Halit Advan, Sakarya İl Başkanı Recep Uncuoğlu, Rize İl Başkanı Hikmet Ayar, Sivas İl Başkanı Burhanettin Kuru, Muğla İl Başkanı Nihat Öztürk, Van İl Başkanı Abdullah Aras, İstanbul İl Başkan Yardımcısı Ömer Faruk Kalaycı, Esenyurt İlçe Başkanı Şenay Değer ve Çankaya İlçe Başkanı Süleyman Yılmaz bulunuyor.

Shangai kentinde Çin Komünist Partisi Uluslararası İlişkiler Başkan Yardımcısı Li Jinjun AK Parti heyeti onuruna verdiği yemekte Çin Komünist Partisi ve politikaları hakkında bilgi verdi. Heyet Başkanı Av. Mustafa Köse, Jinjun ve Çin Komünist Partisi’ne AK Parti ve politikaları hakkında bilgiler verdi.

Çeşitli ziyaret ve temaslarda da bulunan AK Parti heyeti, Türkiye’de de 850 kişi çalıştıran Huawei şirketini ziyaret etti. Heyet daha sonra Shangai Belediyesi Şehircilik Müzesi’nde kenti 3 boyutlu şekilde yukarıdan izleyerek tanıma fırsatı buldu.

Shangai kentinin en büyük semti olan Zhabei semtini yöneten komitenin genel sekreteri Wang Hongwei, AK Parti heyetine semt yönetiminin, kasaba, ilçe, mahalle ve apartman yönetimlerinin nasıl işlediğini anlattı. AK Parti heyeti başkanı Mustafa Köse ve heyet üyeleri de Türkiye’de AK Parti’nin teşkilatlanması, genel merkez, il, ilçe, belde, köy ve mahalle teşkilatları ile sandık kurullarının çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

 

Türkiye’nin Shangai Başkonsolosluğu’nda öğle yemeğinde Türk vatandaşlarla bir araya gelen AK Partili heyet, Çin’de yaşayan Türklerin problemleri hakkında bilgi aldı. Daha sonra Pekin’e giden heyet, Dış İlişkiler Bakanlığı Kuzey Afrika ve Batı Asya Komitsei’nin Genel Müdürü Du Janling tarafından karşılanan heyet, Pekin’de yaşam ve Komünist Parti sistemi hakkında bir sunumdan sonra AK Parti iktidarıyla Türkiye’de 2002 yılından itibaren yapılan yatırımlar, ve 10 yıllık süreçte gelinen mesafe hakkında bilgiler verdi. Çin Seddi’ni gezen AK Parti heyeti Türkiye’nin Pekin Büyükelçisi Murat Salim Esenli tarafından kabul edildi. Çin’de yaşayan Türkler ve Çin’de meydana gelen olaylar hakkında bilgi veren Büyükelçi Esenli, AK Parti heyetinin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti ifade etti.

 


Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.