Bahçeli: 12 Eylül ile mi hesaplaşacaksınız yoksa..

Bahçeli: 12 Eylül ile mi hesaplaşacaksınız yoksa..

Bahçeli: 12 Eylül ile mi hesaplaşacaksınız yoksa ülkücüleri tekrar muhatap alıp ülkücülere saldırıyı sürdürecek misiniz

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ''12 Eylül ile mi hesaplaşacaksınız yoksa 30 yıl öncesinden başlayan bir sosyal şiddetin yarıda kaldığına inanarak, ülkücüleri tekrar muhatap alıp ülkücülere saldırıyı sürdürecek misiniz? Buna bütün sol gruplar karar vermeli, bütün devrimciler karar vermeli ve oyuna gelmemelidir'' dedi.

Bahçeli, partisinin internet televizyonu ''Alptürk TV''nin yayına başlaması dolayısıyla düzenlenen törende, basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.
BAŞBAKAN'IN ÇELİŞKİSİ

Bir basın mensubunun, 12 Eylül darbesine ilişkin davanın başladığını ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 12 Eylül referandumuna destek vermeyen MHP'nin davaya müdahil olmasını eleştirdiğini ifade ederek, bu konudaki değerlendirmesini sorması üzerine, Bahçeli şunları söyledi:


''Sayın Başbakan çok sık konuşuyor. Her konuşmasında da yeni yanlışlar üzerinde ısrarla duruyor. MHP'nin, 12 Eylül referandumuyla kendilerinin önermiş olduğu anayasa değişikliğine karşı 'hayır' kampanyasını sürdürerek görüşünü ortaya koymasını bir siyasi kurum olarak, bir demokratik hak olarak algılayamıyor. Şimdi ise sözde başlatılmış olan bir yargının sonucunu henüz görmeden, mahkemenin ön kararlarının ne olduğu henüz belli olmadan, tanıklarının sandalyeye oturması dahi mümkün olmayan bir günde hemen 'hayır' kampanyasını yürütenlerin bir mahcubiyet içerisinde buraya katkı sağlamak için müdahil olarak başvurularını eleştiriyor. Bu çelişki bizde değil, zannediyorum Sayın Başbakanın zihni bir çelişkisidir. İnşallah bu çelişkiden kendisini kurtarır.''

12 Eylül ile hesaplaşma gününde dikkat edilmesi gereken bazı konular olduğunu da belirten Bahçeli, MHP'nin ve ülkücülerin davaya 12 Eylül'ün acılarını çekmiş bir kesim olarak müdahil olmaya karar verdiğini ve başvurularda bulunulduğunu kaydetti.
DEVRİMCİLER KARAR VERMELİ

Bahçeli, şöyle devam etti:

''12 Eylül'ün hesabının görülecek olduğu bir mahkeme alanında dün bir şov yapılma gayreti içerisine girilmiş ve oraya müdahil olarak gelenler arasında 30 yılın hesabını yeniden görme ihtiyacıyla bir müdahale yapılması gibi bir yanlışın içerisine girilmiştir. Şimdi herkes açıkça kararını verecektir. 12 Eylül ile mi hesaplaşacaksınız yoksa 30 yıl öncesinden başlayan bir sosyal şiddetin yarıda kaldığına inanarak ülkücüleri tekrar muhatap alıp ülkücülere saldırıyı sürdürecek misiniz? Buna bütün sol gruplar karar vermeli, bütün devrimciler karar vermeli ve oyuna gelmemelidir.

Bugünkü Adalet ve Kalkınma Partisi, Türkiye'de her şeyi kaşıyor. 12 Eylül ile hesaplaşmayı, 30 yıl öncesinin olaylarını yenileyerek yeniden bir kaşınmaya ve çatışmaya fırsat verebilecek bir hatayı tahrik eden unsur olarak görmeli ve algılamalılar. O sebepten dolayı MHP'nin ve ülkücü camianın '12 Eylül ile hesaplaşacağım' diyerek oraya gelmiş, pankartlar açmış, fotoğraflarla süslenmiş olan bir zihniyet tekrar karşısına milliyetçi, ülkücü hareketi almak istiyorsa bu onların bileceği iştir.''
HAŞİM KILIÇ'IN SÖZLERİ OLUMLU

Bahçeli, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'ın, Uluslararası Yargı Reformu Sempozyumu'ndaki sözlerini nasıl değerlendirdiğinin sorulması üzerine, Kılıç'ın sözlerini olumlu bulduğunu söylediğini ifade etti.

Bahçeli, şöyle dedi:

''Bu olumlu görüşün arkasında durmasında yarar vardır. Diğer yargı organlarının başkanları da Anayasa Mahkemesi Başkanı ile aynı görüşü paylaşarak yargının siyasallaşma sürecini durdurmaları hali Türkiye için çok hayırlı bir olay olarak tarihe kayıt düşülebilir.''
ONU FRANSA'DA YAPALIM

Bir başka soru üzerine de Bahçeli, Türk federasyonlarının düzenlediği kurultaylara katılmak üzere Avusturya ve Fransa'ya bir ziyaret gerçekleştireceğini, bu ziyareti daha önce de yaptığını kaydetti.

MHP Genel Başkanı Bahçeli, ''Fransa'da özel bir açıklamanız olacak mı?'' sorusunu da ''Onu Fransa'da yapalım. Burada yaparsak gitmeye gerek yok'' yanıtını verdi.
12 EYLÜL SÖZDE DAVA

12 Eylül Davası'ndan bahsederken, ''sözde dava'' ifadesini kullandığı hatırlatılarak, davanın sonucuna ilişkin beklentisi sorulan Bahçeli, şöyle konuştu:

''Geçici 15. maddeyle alakalı olarak anayasa değişikliklerinin TBMM'de görüşülmesi sırasında bu değişiklikle, geçici maddenin metinden çıkarılmasıyla, 12 Eylül'ü yapanlardan hesap sorulmasının mümkün olamayacağı düşüncesini ileri sürmüştük. Bunun gerçekleşebilmesi için de zaman aşımı kavramını gündeme getiren bir önergeyi arkadaşlarımız vermişlerdi. Şimdi buna rağmen zannediyorum 'Neden hala dava açılmadı? Geçici 15. madde kaldırıldı, fakat mahkemeler başlamadı' baskısından etkilenerek bugün Ankara'da, 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bir süreç başlatılmıştır. Bu sürecin sonucunu görmek lazımdır. Bizim işaret etmek istediğimiz nokta budur. Sadece yaşları 90'ı aşmış olanlarla değil, 12 Eylül ara rejiminde ister talimatla ister istekle zulüm ve işkence yapmış kim, kişi olarak veya kademe olarak, varsa hepsinden hesap sorulabilecek bir mahkemeyi arzuladığımızı ifade ediyoruz.
ERDOĞAN'IN OYUNUNA GELİYORLAR SOLA YAKIŞMIYOR

En büyük acı ve mağduriyeti çekmiş olan MHP olarak, milliyetçi ülkücüler davasının müdahil olarak o mahkemede bulunmasını arzuluyoruz ki gelişmeleri yakından görebilmek ve değerlendirebilmek için ama esas üzerinde durmak istediğim konu; oraya müdahiller gelirken geçmişin, 30 yılın bazı bölümlerini ele alarak 'şunlardan şöyle hesap sorulacaktır' diye olayı saptırmak isteyenler hattı zatında Recep Tayyip Erdoğan'ın bir oyununa düşüyorlar. Bu da sol anlayışa yakışmıyor gibi geliyor bana.''


Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.