Başbakan açıklama yaptı

Başbakan açıklama yaptı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, basın yayın kuruluşlarının sahipleri ve genel yayın yönetmenleriyle yaptığı toplantı sona erdi.

İŞTE BAŞBAKAN'IN KONUŞMASI:

Toplantıda, terör konusunda arkadaşlarımıza bilgi verdik. Elimizdeki bilgileri paylaştık.

Medyadaki arkadaşlarımızda gerek eleştirileri ile gerek önerileri ile kendi fikirlerini bizimle paylaştılar. Biz de bunları not ettik. Bu şekiklde yeni bir dönemi başlatmış olduk.

Terörle mücadele topyekün birlikte sürdürülmesi gereken bir mücadeledir. Terörle mücadele siyaset üstü bir mücadeledir.

Burada rekabet olmaz, burada fırsatçılık olmaz.

Ne var ki muhalefet partilerinin yapıcı öneriler getirmek yerine yıkıcı eleştiriler getirdiklerine şahit oluyoruz.

CHP lideri saldırıdan dolayı hükümeti istafaya davet etmek gibi yanlış bir yola girmiştir. Seçimler üzerinden daha kısa süre geçmişleken hükümeti istifaya davet etmek en hafif tabiriyle fırsatçılıktır.

MHP aynı şekilde bildik söylemini, tahrik edici üslubunu tekrar etmiştir.

BDP'de hükümeti suçlamayı seçmiş, terör örgütünü suçlamak ve bu kanlı eylemi lanetlemek gibi bir yolu bugüne kadar olduğu gibi seçememiştir.

BDP, demokrasi yolunda bir siyaseti değil vesayet altında bir politika yürütmeyi tercih ettiğini göstermiştir.

Gençlerin ölümü karşısında ellerini ovuşturanlar er ya da geç kaybedecekleridr.

BDP terör örgütüyle kendi arasına açık bir şekilde mesafe koymalıdır. BDP'nin tavrı canileri teşvik eder niteliktedir.

Yıllardır faili meçhul diyorlar  buyursunlar terör örgütünün öldürdüğü insanların failleri peşine düşsünler.

Terör örgütü intihar ediyor. İntihar ederken de Kürt gençlerini dağa ölüme gönderiyor.

Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır.

Medyamız sorumlu hareket ediyor. Medyamızın bilerek ya da bilmeyerek terörün propagandasına alet olmasını konuştuk. Elbette bir müdahale anlayışında değiliz. Bunu anti demokratik buluruz.

Medyanın, halkın haber alma özgürlüğü ile terörün propagandasını yapmak arasında çizgi vardır.  Şehit annelerinin gözyaşlarını sürekli yayınlamak terör örgütüne yarar.

Çatışma dilini körükleyen üslup çözüme hizmet etmez.

Hiç şüpheniz olmasın kazanan biz olacağız, kazanan Türkiye olacak. Kaybeden Türkiye düşmanları olacak. İnanın ki Türkiye düşmanları eskiden olduğu gibi bugünde kaybetmeye mahkumdurlar.

SORU-CEVAP

Kara harekatının sınırları ne olcak?

Detaylara girmeyelim. Çünkü detaylar konusudna bu harekat netice almanın bir adıdır. Onun için başlatılmıştır. Zaten TSK'nın sitesinde de bir haber olarak vardır. Hedefimiz bu operasyonla belirlenen koordinatlarda ilk adımı atmak ve neticeye ynelik brada ne elde edebiliriz bunu görmektir.

Irak hükümetinden beklentimiz nedir?

Bu süreç içerisinde şuanda dünyada gerek bizi arayan bizim aradığımız hükümet başkanlarıyla görüşmemz sürüyor. Tüm bunlarla birlikte Türkiye'nin bu süreç içerisindeki attığı adımlar ortadadır ve kararlılığı için bu görüşmeleri yapıyoruz. Dün sayın Barzani ile de bu görüşmeyi yaptık, Neçirvan Barzani'nin de buraya gelmesini rica etti. Sağolsun Irak dışında olmasına rağmen arayacağını belirtti. Çünkü burada peşmergelerle birlikte yapmamız gereken işler var dedim. Neçirvan Barzani'nin ardından Sayın Barzani ile de görüşeceğim. Bu süreç Türk-Kürt kardeşleriğine dayalı da bir eylemdir. Bu atılan kurşunlar, kardeşliğimizi parçalamaya yönelik bir eylem sürecidir. Bunu birlikte aşmamız gerekiyor.

Irak'ın Kuzey'inde tampon bölge

Bunlar yanlış şeyler. Ben birliktelikten bahsediyorum. Daha önce biliyorsunuz bizim kurulmuş üçlü mekananizmalarımız var. Şuanda zatan bu konu da devrededir. Dün gece Sayın Obama ile de konuştuk.

Dünkü konuşmanızda da bugün de Türkiye düşmanları vurgusu yaptınız? Neyi kastettiniz?

Türkiye son 10 yıl içerisinde görüldüğü gibi ileri demokraside çok farklı bir boyuta geldi. Bu durum bazı çevreleri rahatsız etmeye başladı. Bunları isimlendirmenin hiç bir anlamı yok ve Türkiye'nin böyle bir güç devşirmesini hazmedemeyenler, içeride nasıl parçalayabiliriz gayreti içerisinie giriyorlar. Terör örgütünün Avrupa'da uzantıları var. Bunlar bazı gerçekleri ortaya koyuyuor. Ne yazıkki Avrupalı dostlarımız bunları ülkelerinde hala barındırıyorlar. Bu tür bir yaklaşım tarzı içeride ve dışarıda PKK'yı bölücü terör örgütü olarak görenlerin yaklaşım tarzını ortaya koyuyor. Bunları biz devlet ve hükümet başkanlarına söylediğmiz halde netcileri alamadık. Ama bundan sonraki tavrlarımız çok daha farklı oalcaktır.


Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.