Başbakan Erdoğan: Acilen tedbir almak zorundayız

Başbakan Erdoğan: Acilen tedbir almak zorundayız

Başbakan Erdoğan, Suriye'de yaşanan kaosla ilgili açıklamada bulundu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Karadeniz Ekonomik ve İşbirliği Forumu'nda enerji politikalarını değerlendirdi. Erdoğan, Suriye'de yaşanan gerilimle ilgili de açıklamalarda bulundu.
ACİLEN TEDBİR ALMAK ZORUNDAYIZ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Hiç şüphesiz, gerek Suriye'deki, gerek genel olarak Ortadoğu'daki sorunlar, lokal, bölgesel sorunlar değildir, küresel sorunlardır. Dolayısıyla, enerji arz güvenliği adına olduğu kadar, küresel refah, huzur, dayanışma adına, bölgede yaşanan trajediyi görmek, çığlıkları işitmek ve akan kanın durması için acilen tedbirleri almak zorundayız'' dedi.

Erdoğan, Türkiye'nin Suriye ile yalnızca komşu olmadığını aynı zamanda içli dışlı olduğunu vurgulayarak, Şam yönetimine de gerekli adımlar atmamak konusundaki eleştirilerini yineledi.
BİRİLERİ SADECE PETROL GÖRDÜ
Başbakan Tayyip Erdoğan, dünya devletlerini Suriye konusunda zengin enerji kaynakları olmadığı için sessiz kalmakla eleştirdi. Libya'da yaşanan hadiseler bize çok değerli dersler verdi. Birileri Libya'ya baktıkça sadece petrol kuyularını gördü. İnsan unsuru gözardı edildi. Mısır, Tunus ve Libya yeni bir geleceğe yol almaya başladı. Yeni bir demokratik dönem başlıyor. Bugün benzer acıların Suriye'de yaşandığını görüyoruz.
LİBYA İÇİN İŞTAH KABARTANLAR SESSİZ KALIYOR

Suriye enerji kaynakları açısından zengin olmadığı için dünyada yankı uyandırmıyor olabilir ama Libya'da öldürülenler ne kadar insansa Suriye'de ölenler de o kadar insandır. Libya için iştahı kabaranlar Suriye için sessiz kalmaktadır. Bölgede yaşanan trajediyi görmek, çığlıkları işitmek zorundayız. Suriye yaklaşımlarımızı dikkate almadı. Suriye halkıyla bizim ayrı düşmemiz mümkün değil.


Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.