Başbakan Erdoğan'dan Fransa kararına ilk tepki

Başbakan Erdoğan'dan Fransa kararına ilk tepki

İşte Recep Tayyip Erdoğan'ın Fransa parlamentosunun Ermeni tasarısı kararına ilk tepki.

Başbakan Erdoğan, Ukrayna Devlet Başkanı Yanukoviç ile ortak basın toplantısı düzenliyor. Recep Tayyip Erdoğan'ın Fransa'nın Ermeni tasarısı kararına ilişkin sorulara cevap verdi.
ŞİDDETLE KINIYORUZ

Erdoğan, 'Yüksek düzey stratejik konsey toplantısının yapıldığı bir günde Fransa'da böyle bir kararın alınması bizler açısından ayrı bir talihsizlik ama Fransa için daha büyük bir talihsizlik. İnsan Hakları'na tamamen ters. Bütün uyarılaırmıza rağmen konu ulusal mecliste görüşüldü ve kabul edildi. 1979'da Paris'te elçimizin katledildiği günün yıldönümünde bu tasarının kabul edilmesi dikkat çekicidir. 577 milletvekilinden oluşan Fransa Ulusal Meclisi'nde bu kararın onda birinin dahi oluşturmadığı milletvekillerinin alması çok daha manidar. Bunlar ne kadar ciddiyetten uzak bir yaklaşım anlamak mümkün değil. Bu girişim haksızdır, isabetsizdir. Bu kararı Türkiye olarak şiddetle kınıyoruz. Yaklaşan seçimlerin hesabında olan sayın Sarkozy'nin seçimler için feda ettiği bir süreçtir. Bu oylama Fransa halkına yapılan çok büyük bir haksızlıktır. Fransız ihitlalinin simgesi olan eşitlik bizzat Fransa Parlamentosu tarafından adeta ayaklar altına almıştır. Herhalde artık Mondesqu'yu da Fransa konuşmaz. Bu oylamada ırkçılık vardır, ayrımcılık vardır, yabancı düşmanlığı üzerinden siyaset yapma isteği vardır.

Seçim kazanmak için Türk düşmanlığı Avrupa ve Avrupa'nın savunduğu değerler açısından kaygı vericidir. Son derece kasıtlı alınan bu karara sessiz kalmamız mümkün değildir. Buradan şunu da ifade etmekten fayda görüyorum; Türkiye ve Fransız halkının ilişkilerinin hedef alındığının farkındayız ve bu konuda bilgilendirme çalışmaları başlatacağız. Tabi sadece Fransa halkına değil Afrika halkını da Ortadoğu'yu da bilgilendireceğiz. Unutturulmaya çalışılan soykırımları anlatacağız. Bu7 ırkçı tavrı anlatacağız. Bizim tarihimizde böyle bir soykırım yok. Bunu kabullenmiyoruz, böyle bir şeyi kabüllenmemiz sözkonusu değil. Şu anda resmi gayri resmi bizim ülkemizde 100 bin Ermeni yaşamaktadır. Bunların bir kısmı vatandaşımızdır bir kısmı da vatandaş olmadan ülkemizde bulunanlardır.

Ülkemde tarih bilmeyenler Türkiye'de yahudi soykırımı yapıldığını iddia edenler var ne yazık ki.
İŞTE TÜRKİYE'NİN ALDIĞI SERT FRANSA KARARLARI

Fransa ile her türlü siyasi istişareyi durduruyoruz. İkili askeri faliyetler ve askeri tatbikatları iptal ediyoruz. Askeri uçuşlar için verilen bütün izinleri iptal ediyoruz ve her uçuş için ayrı izin talep ediyoruz. Askeri gemilerin liman ziyaretleri için yaptığı izin başvurularını bugünden itibaren iptal ediyoruz. 2012 yılında yapılacak Türkiye ve Fransa Ekonomik ve Ticaret toplantısına katılmıyoruz. Bunlar ilk etapta uygulayacağımız maddelerdir.

Biz tarihimizle gurur duyuyoruz. Bizi sıkıntıya düşürecek bir tarihimiz yok. Tarihimizde yaşanan her türlü olaylarla yüzleşiyoruz. Biz bütün arşivlerimizi açtık ve olan da gelsin bütün hukukçular burada çalışsınlar dedik. Tarih parlamentolarda oylamalarla yazılmaz. Olsa olsa parlamentolarda oylamalarla çarpıtılır. Tarihi çarpıtanları tarihi hadiseleri siyasi istismar olarak kullananları da tarih de halklar da affetmeyecektir.


Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.