Başbakan Erdoğan'ın parti grup konuşması

Başbakan Erdoğan'ın parti grup konuşması

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında konuşuyor.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Meclis grup toplantılarında konuşuyor. Erdoğan salona 'Başbakan'ın kralı Kasımpaşalı' sloganlarıyla girdi.

Başbakan Erdoğan'ın konuşmasına başlamadan önce, Grup Başkanvekili Canikli ile bir kaç dakika konuşması dikkat çekti. Bu kısa konuşmanın ardından Erdoğan kürsüye davet edildi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan konuşmasına, Denktaş için taziyelerini sunarak başladı. Erdoğan konuşmasınıa Marmaray projesiyle başladı, Marmara'yın İstanbul'un değil Türkiye'nin projesi olduğunu vurguladı. Erdoğan, Ankara'da hafta içi yaptığı açılışlardan söz ederek, 'Yeni bir Ankara inşa ediliyor. Bu proje dünyaya örnek bir kentsel dönüşüm projesidir. Hayırlı olsun' dedi.

'MALİKİ'YE; SÖYLEDİKLERİNİ KULAKLARI DUYSUN'

'Obama ile bölgemizdeki gelişmeleri etraflıca değerlendiren telefon görüşmeleri yaptık' diyen Erdoğan, şöyle konuştu:

"Bizim Türkiye olarak herhangi bir etnik grup ya da mezhebin üzerinden politika üretmemiz söz konusu olmaz dedi. Bölgemizdeki tüm ülkelerden de aynı hassasiyeti bekliyoruz. Maliki'nin "Türkiye içişlerimize karılşıyor" açıklaması çok yanlış ve talihsiz bir açıklama. Biz ABD Irak'a girerken, Irak'taki kardeşlerimiz bizim oraya girmemizi istemediği için Irak'a girmedik. Aksi halde bugün Irak'ta olacaktık. Ama biz istenmediğimiz yerde olmayız. Ama siz mezhep çatışmasını başlatırsanız buna sessiz kalmamız mümkün değil. Çünkü sınır komşusuyuz. İlişkimiz var. Tarihsel bağlarımız var. Irakla ilgisi olmayanlara 'hoşgeldiniz' diyecek, onları ağırlayacaksınız, sınır komşunuz Türkiye'ye 'içişlerimize karışıyor' diyeceksiniz. Bu nasıl bir siyaset anlayışı. Önce söylediklerini kulaklarının duyması lazım. Irak hükümetinden sorumlu bir tutum bekliyoruz. Bakanlarınızın evinin önüne tank yerleştirirseniz kimse sizin için adil yönetim demez. Allah aşkına böyle bir saçmalık olur mu. Maalef bunları Irak yönetimi sergiledi. İnşallah bunlar düzelir. Irak yönetini Yezid'in izinden gitmekten sakınmalıdır.

Gerek Suriye'de, gerek Irak'ta kardeşin kardeşi katletmesini eli kolu bağlı seyredenler o cinayete ortak olurlar. Gün siyasi polemiklerle zaman kazanma günü değildir. Gün akan kanı durdurmaya yönelik akan kanı durdurma günüdür. Bölgedeki gelişmeleri yakından takip etmeye kardeşlik hukukunun gerektirdiği uyarıları yapmaya devanm edeceğiz.

'SARKOZY'NİN SİYASİ RANT SAĞLAMASINA İZİN VERMEYECEĞİZ'

Fransa'da alınan karar bizim için yok hükmündedir. Bu kararla Avrupa değerleri ayaklar altına alınmıştır. Red oyu kullanan senatörlerin 60 imza toplayarak ülkelerini bu hatadan döndüreceklerine inanıyoruz. Fransa'daki ırkçı yaklaşıma 'Türkiye ile kavga ediyor' payesini vermeyeceğiz. Kimseye Türkiye üzerinden siyasi rant sağlama girişimine izin vermeyeceğiz. Kabul edilen teklif aleni bir ayrımcılıktır, ırkçılıktır, düşünce özgürlüğü katliamıdır. Sadece Fransa tarihine değil, Avrupa tarihine haksızlıktır. Buna sessiz kalanlar, Avrupa'da faşizmin ayak seslerini duymama gafleti içinde olurlar. Bu mesele Fransa - Türkiye - Ermenistan meselesi değildir. Irkçılık meselesidir. Fransa entellektüellerini, senato üyelerini bir kez daha uyarıyorum. Sarkozy'nin dedesi, Osmanlı'nın kucak açtığı musevilerdendir. Sarkoz ne yaparsa yapsın, geçmişini silip atamayacak, Osmanlı hoşgörüsüne gölge düşüremeyecektir. Sağduyulu bir tepki vereceğiz. Sabır dönemindeyiz, gelişmelere göre tepkimizi ortaya koyacak, eylem planımızı kararlılıkla uygulayacağız. Sarkozy ve dostlarını, Fransız halkının takdirine havale ediyoruz.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.