Başbakan Erdoğan'ın Valiler toplantısı konuşması

Başbakan Erdoğan'ın Valiler toplantısı konuşması

Dün parti grubunda BDP'ye yönelik bir eleştiride bulunmayan Erdoğan bugün BDP'ye çattı.

Valiler topğlantısında BDP'yi sert dille eleştiren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, PKK'nın kendi içindeki infazlarına işaret etti. 'Bir siyasi partinin temelleri bunlar üzerine kurulamaz' diye Erdoğan, '.BDP'liler örgütün kanlı infazlarının hesabını sorsunlar. Hikmet Fidan'ın öldürülmesinin hesabını sorsunlar.' diye konuştu.
İşte Erdoğan'ın açıklamaların satır başları:

Sadece çocuk teröristler değil işkence ve infazı da görmezler. Örgütün uzantısı gibi hareket eden parti faili meçhuller konusunda da yeterince konunun üzerine gitmediğini göreceksiniz. Çünkü kemikler çıktıkça Ergenekoncular açığa çıkacaktır.
BDP KANLI İNFAZLARIN HESABINI VERSİN

Bir siyasi partinin temelleri bunlar üzerine kurulamaz. Mahsum Korkmaz adlı teröristin nasıl öldüğünü sorgulasınlar. Dağda 5 terörist kızın nasıl öldüğünü sorgulasınlar.BDP'liler örgütün kanlı infazlarının hesabını sorsunlar. Hikmet Fidan'ın öldürülmesinin hesabını sorsunlar..

Eğer bunları sorgularlarsa karşılarına çıkacak tablodan korkuyorlar. Dürüst değiller samimi değiller.. Belli devletlerle PKK'nın taşeronluk ilişkileri onların suratına tokat gibi çarpacağı için hesap soramayacaklar. Bunların önüne geçmenin en önemli adımı eğitimdir. Tinerci bir nesil mi yetiştireceğiz dediğim de biri kalkmış bir tinerci çocuğu çıkarmış konuşturuyor. Gazetecilik bu mu? Sen o çocuğu oraya çıkarmakla tiner kullanmayı teşvik ediyorsun. Ondan sonra TV patronları bizim sözlerimizden rahatsız oluyorlar. dert başka ama biz inandıklarımızı anlatmaya devam edeceğiz.
İNSAN BİRİNCİ SINIF VATANDAŞTIR

Millet devlet için değil devlet millet için vardır. 75 milyon vatandaşımızın her biri bir numaralı vatandaştır. İnsan birinci sınıf vatandaştır devlet karşısında. Eşit yakınlıkta olmak durumundadır. İşte sizler bizim görev elimiz, konuşan dilimiz dinleyen kulağımızsınız. Nerede olursa olsun herbir vatandaş zora düştüğünde devletin onların yanında olduğunu bilmeli.
ZOR KIŞ ŞARTLARI YAŞANIYOR

Ben sizlerle nasıl bunları konuşuyorsam sizler de Kaymakam ve Belediye Başkanları ile hatta daha ileri gidiyorum silahlı kuvvetlerimizin oradaki temsilcileriyle görüşmelisiniz. Bizim valilerimiz inanıyorum ki Şemdinli'deki her haneden haberdardır. Yeri gelecek hanımlarınızı yanınıza alacak ve beyinizi yanınıza alıp o evleri ziyaret etmelisiniz. Kış şartlarında kimin bacası tütüyor kimin tutmuyor onu göreceksiniz.
FELAKETLERE HAZIRLIKLI OLALIM

Paltosu, kalemi, kitabı olmayan, evine geldiğinde küçücük ellerini ısıtamayacak sobası olmayanları bulacağız. Bulamadığımız bu insanların vebali önce sizin sonra bizim boynumuzdadır. Biz adalet ve merhameti asla elden bırakmayacağız. Özellikle bazı illerimizde çok yoğun kar yağışı oldu. Valilerimizin gece gündüz demeden çalıştıklarını biliyorum. Tüm Vali kardeşlerimiz depreme, sel gibi afetlere hazırlıklı olmalı.


Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.