Başbakan'dan bedelli askerlik müjdesi!

Başbakan'dan bedelli askerlik müjdesi!

Başbakan Erdoğan, Almanya'ya hareketinden önce basın mensuplarının sorularını yanıtladı

Erdoğan, Almanya'ya hareketinden önce Esenboğa Havalimanı'nda açıklamalarda bulundu, soruları yanıtladı.

Basın mensuplarının "Basın yayın organlarında bir iki gündür bedelli askerlik haberleri var" hatırlatması üzerine Başbakan, "Yeni bir çalışma değil eski bir çalışma ama süreç itibarıyla 'şu gün olacak' diye bir şey yok. Bizim de tabii gönlümüzde yer alan bir an önce neticelendirip, tüm çerçevesini, içeriğini açıklamak suretiyle bu adımı atmaktır. Tahmini çerçevesi ne olacak, içeriği ne olacak bunun üzerindeki çalışmalarımızı Milli Savunma Bakanlığı vasıtasıyla yapmak suretiyle belli bir noktaya getirdikten sonra zaten açıklarız. Ama şu anda 'içeriğinde şu var, tarih şudur' dememiz yanlış olur. Netice alacağımızı umuyorum'' dedi.

KILIÇDAROĞLU'NUN ERCİŞ BELEDİYE BAŞKANI İLE İLGİLİ İDDİALARI
Başbakan Erdoğan basın toplantısında, Kemal Kılıçdaroğlu'nun partisinin grup toplantısındaki konuşmasında Erciş'teki yıkılan binalardan sorumlu tuttuğu eski Erciş Belediye Başkanı Çiftçi ile ilgili şöyle konuştu: "Milletvekilimiz Fatih Çiftçi ile ilgili soruyu yanlış soruyorsunuz. 'Yıkılan binalara ruhsat verdi' diyorsunuz. Burada yapı kontrolü denilen bir kurum vardır. Milletvekilimizin hangi binalara ruhsat verdiği konusunda bilgim yok.

Sayın Kılıçdaroğlu acaba CHP'li belediye başkanları için bunu dile getiriyor mu? Eğer yapı kontrolu yapan kurumlar bu işi yapmıyorsa, zemin etüdleri iyi yapılmıyorsa böyle sıkıntılar olur. Bunun için yeni bir yasal düzenleme yapılması gerekiyor. Milletvekilimizin hangi inşaatlara verdiği bilgim yok. Bu tür binalar varsa, bunlarla ilgili gerek yapı denetim kuruluşları gerek belediye başkanlarının ortak sorumlulukları vardır. Partimin bir milletvekili olması olmaması bir şeyi değiştirmez. Bunu söyleyen Kılıçdaroğlu geçmiş dönemlerde CHP'li belediyelerin olduğu yerler için bunu konuşuyor mu? Bunu bir defa genelleyelim. İlke haline getirelim."

Başbakan Erdoğan ayrıca basın mensuplarının 'deprem vergisi' soruları üzerine de ''Deprem vergileri diye bir vergi bizde yok'' dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.