Başbakan'ın Mardin'deki konuşması

Başbakan'ın Mardin'deki konuşması

Mardin'in Şam'ın kadınları bugün hatırlanmayı daha çok hak ediyor..

Mardin'de 8 Mart kadınlar günü etkinliğine katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, önemli açıklamalarda bulundu. Terör örgütünün infazlarını ve saldırılarını anlatan Erdoğan 'Kürt annelerine sesleniyorum' diyerek, 'Bugün artık Kürt kökenli annelerin PKK örgütünün gerçek yüzünü görmesini istiyorum. Çekin artık ellerinizi çocuklarımızın üzerinden demelerini istiyorum. 13 yaşındaki çocukların ellerine silah verip ölmeye öldürmeye gönderen anne katleden örgüt artık bu topraklardan silinip gitmek zorundadır. Bu topraklar anneliğin yüceltildiği topraklardır.' diye konuştu.

İşte Erdoğan'ın açıklamalarının satır başları..
BOSNA'YA DA SURİYE'DE SESSİZ KALDILAR

Cinsiyet ayrımcılığı en az ırkçılık kadar kötüdür. Kadınlar hem ırkçılık hem de ayrımcılıkla mücadele etmek zorunda kalmışlardır. Fransa'da insanların sıfatı göçmenmiş. Ama bizde insanın sıfatı insandır. Bu bölgedeki kardeşlerimizin demokrasiyi hak edip etmedikleri tartışma konusu yapıldı. Bu tartışmanın yapıldığı yerde kibir vardı. Vicdan gözüyle bakılmadığı ortadadır. Geçmişte Filistin'deki acı da görmezden gelinmiş göz yumulmuştur. Bosna'da kadınların maruz kaldığı olaylara da sessiz kalınmıştır.

Tacize tecavüze uğrayan kadınların yine bu duruma isyan etmesi çözüm süreçlerini arttıracaktır. Kadınlar kendi meselelerine sahip çıktıklarında inanç sahibi erkekleri daima yanında bulacaklarından hiç şüphesi olmasın.
KOMUTAN MAĞARADAN ÇIKARTTIĞI TERÖRİSTE SENİ ANNENE GÖTÜRECEĞİZ DİYOR

Terörün sonlandırılması noktasında da kadınlarımıza çok büyük bir görev düşüyor. Aralık ayında güvenlik güçlerimiz Cudi'de büyük bir operasyon gerçekleştirildi. Bu operasyonlarda bazı görüntüler paylaşıldı. Bir komutan saatlerce o insanları ikna etmek için uğraşıyor dil döküyor. Sizi anne babanıza göndereceğiz ailenizle görüştüreceğiz. Bunları söylediğinde 18 yaşlarında gençler çıktı orada. Komutan soruyor 'Annen baban sağ mı' diye soruyor. Ben ayrıldığımda sağdı diyor. O mağarada kaldığı sürece mağara durmuştu. Daha 13 yaşından bir çocuğu annesinden babasından çalarak dağa çıkartıyorlar. Ne annesinden babasından haber alamıyor. Yerin 150 metre derinliğinde hapsedilen özel eğitime tabi tutulan çocuklar var.
ÖRGÜTTEN KAÇAN 5 KIZI İNFAZ ETTİLER

5 kadın PKK'dan kaçıyor ama yakalanıyor. Bir mağarada kendilerine günlerce işkence yapılıyor sonra da öldürülüyor. Bununla da kalınmıyor bu kızların ölümleriyle ilgili bir şey anlatılmıyor. İranlı bir terörist anlatınca hadise ortaya çıkıyor. Hadise duyulunca  ailelerine kızların jeneratör gazından zehirlendiği söyleniyor. Bunlar anne ve babalar için katlanılması zor meselelerdir. İşte bu vahşice katliamlar nedeniyle aileler çocuklarını çekip almak zorundadır.
CANLI BOMBANIN ÜZERİNE ATLAYAN ANNEYİ HATIRLATTI

Bingöl'de bir canlı bomba insanların bayram alışverişine çıktığı bir zamanda kendisini patlattı. Hatice Belgin 3 çocuğuyla alışverişe çıkmıştı. Çocukları için bombacının üzerine atladı ve bir çok kişiyi kurtardı. O cesaret o kahramanlık oşevkat dolu hissiyatıyla o anneyi hürmetle yad ediyorum. Kadına şiddetle ilgili hazırlak safhasında bazılarının aileye yaklaşımına dayanamadılar. Biz anne dediğimiz zaman biz anneye karşıyız diyorlar. Kadın kadın.. Anne bir makamdır mevkidir.. Bunların aile diye bir kavramı dünyalarında yok. Bunlarda aile diye bir kavram olmadığı gibi bunların anlayışında millet diye bir şey de yok. Biz cenneti anaların ayakları altında bulduk. Bak babanın ayağı altında değil annenin ayakları altından öpülür. Ben hep annemin ayaklarının altını hep öptüm Allah rahmet eylesin. Ak Parti'nin iktidarını beğenirsiniz beğenmezsiniz biz kadına daha fazla değer veririz.
KARNINDA ÇOCUĞUYLA ÖLEN MİZGİN ANNE

Batman'da karnındaki çocuğuyla katledilen Mizgin ve Siirt'te katledilen kadınlarımızı rahmetle anıyoruz. Bugün artık Kürt kökenli annelerin PKK örgütünün gerçek yüzünü görmesini istiyorum. Çekin artık ellerinizi çocuklarımızın üzerinden demelerini istiyorum. 13 yaşındaki çocukların ellerine silah verip ölmeye öldürmeye gönderen anne katleden örgüt artık bu topraklardan silinip gitmek zorundadır. Bu topraklar anneliğin yüceltildiği topraklardır.

Partimizdeki 46 vekille yetinmiyoruz. Bunlar güya kadın toplantısı yapar yarısından fazlası erkektir. Ama Ak Parti değildir.

Eşimle birlikte haydı kızlar okula kampanyası başlattık. Bu kampanya ile 350 bin kız çocuğu okulla buluştu. O zaman 700 bin civarındaydı. Ana kız kampanyasıyla 824 bin kişiyi okur yazar konumuna getirdik.
EŞİ VEFAT ETMİŞ KADINLARA 2 AYDA BİR 500 TL YARDIM

Eşi vefat etmiş ve ihtiyaç içinde olan hanım kardeşlerimizi tesbit ettik ve artık o kardeşlerimize nakdi ödeme yapacağız. Bu kapsamda 150 bin kadınımız var. Nisan ayından itibaren iki ayda bir ödenecek şekilde toplam 500 TL vereceğiz.

Şiddete maruz kalanlara ekonomik ve adli destek verilecek. Şiddet mağdurlarına barınma sağlanacak. Mağdurların nafakaları çok hızlı bir şekilde tahsis edilecek. 7/24 çalışacak şiddet izleme ve önleme merkezleri kuruyoruz. Devrim niteliğindeki bu kanunun da hayırlı olmasını diliyoruz.

Elbette sadece kanunla sorunların çözülmeyeceğini biliyoruz. En başta zihinlerin değişmesi gerekiyor..


Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.