Bayburt'ta Göller Buz Tuttu

Bayburt'ta Göller Buz Tuttu

Kar yağışının ardından soğuk havanın etkili olduğu Doğu Karadeniz Bölgesi ile Kuzeydoğu Anadolu bölgelerini birbirine bağlayan Bayburt’ta bazı göletlerin yüzeyi buz tuttu.

Hafta sonu yüksek kesimlerde aralıklı görülen kar yağışı Bayburt’ta yerini soğuk havaya bıraktı. Geceleri hava sıcaklığı sıfırın altın düşen ilde bazı göletlerin yüzeyi kısmen buzla kaplandı. Bayburt - Köse kara yolu üzerinde bulunan Salyazı Göledi ve Demirözü - Erzincan kara yolu üzerindeki Sadak Baraj Göledinin donmuş yüzeyi vatandaşların ilgisini çekti.
Yüzeyi buzla kaplanan gölette yürüyüş yapan vatandaş, “Geceleri çok ciddi soğuklar olmakta. Gölet buz tuttu. İnsanlarımız üzerlerinde yürüyebiliyor. O kadar soğuk var. Göletlerimizde su seviyeleri de düşmüş durumda. Aralık ayında olmamıza rağmen henüz ciddi bir kar yağışı olmadı. Kar yağışlarını bekliyoruz.” dedi.
 Meteoroloji 11. Bölge Müdürlüğü ekiplerince yapılan son değerlendirmelere göre, Doğu Karadeniz Bölgesinde hava çok bulutlu, bölgenin iç kesimleri sabah saatlerinden itibaren, sahil kesimleri ise  akşam saatlerinden sonra aralıklı yağmurlu geçecek. Yağışların yüksek kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. 

Bölgede Seyir halen olan vatandaşların dikkatli olması, kar lastiksiz seyir yapmamaları konusunda tedbirli davranmalılar 


Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.