Bayburt’ta yaşayanlar dikkat ! Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü uyardı kuvvetli kar yağışı geliyor

Bayburt’ta yaşayanlar dikkat ! Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü uyardı kuvvetli kar yağışı geliyor

BAYBURT’TA YAŞAYANLAR DİKKAT ! METEOROLOJİ 12. BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ UYARDI, KUVVETLİ KAR YAĞIŞI GELİYOR

Bayburt'ta, Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü ekiplerince yapılan değerlendirmelere göre, bölgede yoğun ve kuvvetli kar yağışı beklendiği bildirildi. Bugün hava şartlarının çok bulutlu ve aralıklı kar yağışlı geçeceği belirtilirken, özellikle akşam saatlerinden itibaren Erzincan'ın doğusu, Erzurum, Bayburt ve Ardahan çevrelerinde kar yağışının kuvvetli olması öngörülüyor. Gece ve sabah saatlerinde ise sis ve pus ile birlikte buzlanma ve don olaylarının görülmesi bekleniyor.

Hava sıcaklığının mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın güneyden hafif, zaman zaman orta kuvvette eseceği belirtilirken, yetkililer ve vatandaşlar, olası olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyarıldı.

Meteoroloji tarafından yapılan kuvvetli kar yağışı uyarısıyla birlikte, Bayburt, Erzincan'ın doğusu, Erzurum ve Ardahan çevrelerinde 10-20 cm kar örtüsü beklendiği ifade edildi. Ulaşımda aksamalar, görüş mesafesinde azalma, buzlanma, don olayı ve çığ tehlikesi gibi olumsuzluklara karşı yetkililer ve vatandaşların dikkatli olmaları gerektiği vurgulandı.

Ayrıca, bölgede yüksek kar örtüsü bulunan dik yamaçlarda çığ tehlikesi bulunması nedeniyle, vatandaşların bu konuda da dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.