Bayburt'un Su Sertlik Sorunu Çözülecek

Bayburt'un içme suyundaki sertlik oranını düşürmek için yapılan çalışmalar sürüyor. Başkan Hükmü Pekmezci suyun sertlik derecesini düşürecek sistemle ilgili, ‘önümüzdeki yıl Bayburt’un su sertliğini düşürecek sistemi Bayburt’a kazandıracağız’’ dedi.

Bayburt Belediyesi Su ve Kanal İşleri Müdürlüğü, kent merkezine gelen içme suyunun sertlik oranının Dünya Sağlık Örgütü standartlarına göre normal olmasına rağmen, suyu kullanan vatandaşların daha yumuşak su tüketmesini sağlamak amacıyla çalışmalarını sürdürüyor. Başkan Hükmü Pekmezci Bayburt’un içilebilir bir suyunun olması için Dsi, Çevre Şehircilik Bakanlığı ve Tarım ve Orman Bakanlığı ile ortam proje hayata geçirecek.

‘BAYBURT TARİHİNİN EN ÖNEMİ SORUNUNU ÇÖZECEĞİZ’

Bayburt’un en büyük sorunu olan su sertlik derecesinin düşürecek sistem üzerine çalıştıklarını dile getiren Pekmezci, ‘Dsi, Çevre Şehircilik bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı ortak projesi olan su sertlik derecesini düşürmek için iller bankası bazında şu an ön fizibilite çalışmaları tamamlandı. Önümüzdeki yıl su sertlik derecesini düşüren sistemi Bayburt’a kazandıracağız. Bu Bayburt tarihinin en önemli projesidir’ dedi.

 

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.