Bayramoğlu Bakan Yardımcılığına Atandı

Bayramoğlu Bakan Yardımcılığına Atandı

Rize eski milletvekili Ali Bayramoğlu Enerji Bakan yardımcılığına resmen atandı.

Enerji Bakan yardımcılığına Rize Eski Milletvekili Ali Bayramoğlu getirildi. Bayramoğlu, bakan yardımcısı görevine atanan 3. Rizeli siyasetçi oldu. Daha önce Rizeli Prof. Dr. Davut Kavranoğlu, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı bakan yardımcılığına, Ak Parti İstanbul Eski Milletvekili Hasan Kemal Yardımcı ise Milli Savunma Bakanlığı Bakan Yardımcılığına atanmıştı.

Seçimlerde aday yapılmayan ya da seçimi kaybeden eski milletvekilleri Bakan yardımcısı oluyor.  Antalya eski milletvekili Abdurrahman Arıcı Kültür Turizm Bakan yardımcılığına, Konya eski milletvekili  Orhan Erdem’in de Milli eğitim bakan yardımcılığına getirilmesinin ardından, Kahramanmaraş eski milletvekili Veysi Kaynak da Adalet Bakanlığına Bakan yardımcısı oldu.

Böylelikle bugüne kadar 9 eski AKP’li milletvekili bakan yardımcısı oldu. Eski milletvekilleri 5 bin liralık emekli vekil maaşlarının yanı sıra, 9 bin lira da Bakan yardımcılığı maaşına kavuştu. Kabinede bakan yardımcılığı formülünün işletilmesi ile birlikte bugüne kadar 21 icracı bakandan 13’ü yardımcılarını belirledi.

Bu görevlerden 9’una eski AKP milletvekilleri getirildi. Milli Savunma Bakan yardımcısı eski İstanbul milletvekili Kemal Yardımcı, Sağlık Bakan yardımcısı da Çorum eski milletvekili ve sendikacı Agah Kafkas oldu.

Gıda Tarım Hayvancılık Bakan yardımcılığına Diyarbakır eski milletvekili Kudbettin Arzu getirildi. Aile Sosyal Politika Bakan yardımcısı, eski Ankara milletvekili Aşkın Asan oldu.  Karabük eski milletvekili Mehmet Ceylan da, Kalkınma Bakan yardımcılığına atandı.


Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.