Bedelliyi gurbetçiler için 14 gün bekletti

Bedelliyi gurbetçiler için 14 gün bekletti

Abdullah Gül, bedelli askerlik yasasını 14 gün sonra onayladı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün onaylaması ile Bedelli Askerlik Yasası ve daha önce veto edilen Şike Yasası yürürlüğe girdi. Bedelli askerlikten faydalananlar temel eğitime de gitmeyecek Binlerce gencin beklediği bedelli askerlik, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün yasayı onaylaması ile yürürlüğe girdi.
21 GÜN ASKERLİK YOK

30 yaş üzeri yükümlüler 6 ay içinde başvuru yapıp, 30 bin lira ödediklerinde askerlik yapmış kabul edilecek. Daha önceki bedelli askerlik uygulamalarının aksine, bedelli askerlikten faydalanmak isteyenler 21 gün temel askerlik eğitimi de almayacak.
GURBETÇİLER İÇİN 14 GÜN BEKLETTİ

Uzun süredir gündemde olan ve 30 Kasım'da TBMM'den geçerek Köşk'e gönderilen Bedelli Askerlik Yasası, 14 gün sonra Cumhurbaşkanı Gül tarafından onaylandı. Gül, onay için 14 gün beklemesinin nedeni ise yasayla dövizle askerliğe yapılan zam oldu. Yurtdışında çalışan Türk vatandaşlarının yararlandığı dövizle askerlik, için yaklaşık 5 bin 112 euro olan bedel 10 bin euro'ya yükseltildi ve 21 gün temel askerlik eğitimi de kaldırıldı. Eski yasaya göre daha ucuz dövizle askerlik yapmak için Türk büyükelçilikleri ve konsolosluklarındaki yığılma nedeniyle Gül, onayı ağırdan alarak dövizle askerlik hakkı olanların tamamının eski yasaya göre bu hakkı kullanmasına imkan sağladı.


Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.