Bölge Hafızlık Yarışması Giresun’da Yapıldı

Bölge Hafızlık Yarışması Giresun’da Yapıldı

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Camiler ve Din Görevlileri Haftası kutlamaları kapsamında Bölge Hafızlık Yarışması Giresun’da gerçekleştirildi.

Amasya, Sinop, Çorum, Giresun, Ordu, Rize, Samsun, Trabzon ve Tokat illerinin katıldığı yarışma Bulancak Sarayburnu Camii'nde gerçekleştirildi. Giresun İl Müftüsü Necati Akkuş’un jüri başkanlığını yaptığı yarışmada Müftü Yardımcısı Muhammed Çınar, Doğankent İlçe Müftüsü Mustafa Yıldız, Trabzon Eğitim Merkezi Müdürlüğü Eğitim Görevlileri Alaettin Derman ve Osman Alpaslan da jüri üyesi olarak görev yaptı.
Bulancak İlçe Müftüsü Şaban Sadan’ın açılış konuşmasıyla başlayan yarışma, 9 ilden katılan hafızların Kuran-ı Kerim tilavetiyle devam etti. Yarışma sonunda birinciliği Samsun’dan katılan Ali Sait Demirbaş alırken, Rize’den katılan Mehmet Emin Kanbur ikinci, Sinop’tan Halil İbrahim Kolsuz üçüncü oldu.

Giresun İl Müftülüğü ve ilçe müftülüklerinin organize ettiği yarışmada dereceye girenlere Giresun Valiliği tarafından birinciye tam altın, ikinciye yarım altın, üçüncüye çeyrek altın verilirken, Müftülük tarafından da birinciye 3 çeyrek altın, ikinciye 2 çeyrek altın, üçüncüye 1 çeyrek altın verildi. Ayrıca katılan tüm yarışmacılara çeşitli hediyeler verildi.
Yarışma sonrasında Din Görevlileri Hacı Miktat Camii İmam-Hatibi Ali Sural ve Çıtlakkale Camii Müezzin Kayyımı İbrahim Aydın'a görevlerindeki üstün başarı ve gayretlerinden dolayı başarı belgesi verildi.



Yarışmaya Vali Vekili Fethi Yorulmaz, Trabzon İl Müftüsü Veysel Çakı, Ordu İl Müftüsü Mustafa Kolukısaoğlu, İlçe Müftüleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.



Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.