Çapkın'dan patlama açıklaması

Çapkın'dan patlama açıklaması

İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın: 10 yaralı var, bomba uzaktan kumandalı bombayla patlatılmış...

İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, Beyoğlu'nda meydana gelen patlamada 10 kişinin yaralandığını bildirdi. Polis minibüsünde 21 polisin bulunduğunu açıklayan Çapkın bombanın uzaktan kumanda ile patlatıldığını söyledi.
VALİ MUTLU: MOTOSİKLETTEKİ PATLAYICI PATLATILMIŞ

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Beyoğlu'ndaki patlamada plastik patlayıcı kullanıldığını bildirdi.

Mutlu, Atatürk Havalimanında basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Sütlüce'de saat 09.00 sıralarında Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğüne ait aracın geçişi esnasında, yol kenarına bırakılan bir motosiklete düzeneği kurulan bombanın uzaktan patlatılması sonucu bir saldırının meydana geldiğini söyledi.

Bu saldırıda 10 polis memurunun hafif yaralandığını ifade eden Mutlu, bunlardan 3'ünün hastaneye sevk edildiğini, diğerlerinin tedavilerinin ise ayakta yapıldığını söyledi.
UZAKTAN KUMANDALI PATLAYICI

Mutlu, saldırıyı gerçekleştirenlerle ilgili şu anda ellerinde net bilgi olmadığını belirterek, ''Onu araştıracağız. Uzaktan kumandalı patlayıcının motosiklete yerleştirilmesi suretiyle ekip otosunun oradan geçişine yönelik bir hedefin gözetildiği anlaşılıyor. Hamdolsun hafif yaralarla atlatılmıştır. Ağır vaka yok. Faillerini bulacağız'' dedi.

Gazetecilerin, İstanbul'da uzun süreden beri böyle bir olayın yaşanmadığını hatırlattığı Mutlu, İstanbul'un güvenli bir şehir olduğunu anlatarak, bu tür saldırıların kentin güvenliğini bozmayacağını söyledi.
PKK İZİ VAR MI SORUSU

Mutlu, gazetecilerin olayda terör örgütü PKK'nın izinin bulunup bulunmadığını sorması üzerine, ''Şu anda öyle bir şey söylemek mümkün değil'' karşılığını verdi.

Vali Mutlu, patlayıcının türünün ne olduğuna ilişkin soru üzerine de patlamada plastik patlayıcı kullanıldığını bildirdi.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.