Cemil Çiçek: Almanya'da 2 misli PKK'lı var

Cemil Çiçek: Almanya'da 2 misli PKK'lı var

Cemil Çiçek, PKK terör örgütünün Almanya'daki yapılanmasına göndermede bulundu.

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, terör örgütlerinin Almanya'da rahat hareket etmesini eleştirerek, "Almanya'da Kandil'dekinin iki misli PKK'lı, DHKP-C'li var" dedi.
GURBETÇİLERLE SOHBET ETTİ

Türkiye-Almanya işgücü değişim nedeniyle Türkiye'den ilk işçi kafilesinin gidişinin 50. yıl dönümü dolayısıyla TRT tarafından düzenlenen etkinlikle yola çıkan TRT Almanya Treni, Bulgaristan topraklarında seyir halinde.

Trende bulunan TBMM Başkanı Çiçek, 1961 yılında Almanya'ya giden ilk gurbetçilerle yemeklerde bir araya geliyor. Gurbetçilerle aynı masada oturan Çiçek'in sohbeti trendekilerce de ilgiyle dinleniyor.
ESPRİLER HAVADA UÇUŞTU

Eşini Türkiye'de bırakarak bu seyahate katıldığını belirten Yozgatlı gurbetçi Yaşar Derinyol'un okuduğu şiirleri ilgiyle dinleyen Çiçek, "Anladım Yenge hanım yanında olmayınca sen açılıyorsun" diyerek güldü.

Seyahat esnasında Almanya'nın Ankara Büyükelçiliği, Türkiye'deki iletişim fakültesi öğrencilerine hazırlattıkları göç konulu ve Türkiye'de yaşayan Almanlar ile Almanya'da yaşayan Türklerin röportajlardan oluşan kısa filmi Çiçek'e CD halinde sundu.
"ALMANLAR NEDENİYLE İMPARATORLUKTAN OLDUK"

Almanya Büyükelçiliği görevlisinin "Türkler ve Almanlar hep beraber hareket etmişlerdir" demesi üzerine Çiçek, "O beraberlik nedeniyle biz bir imparatorluktan olduk. Umarım Almanlar bunun farkındadırlar" dedi.

Çiçek, Almanlara Türkiye'de üniversite açma izni verilirken, Türklere Almanya'da üniversite açma izni verilmemesini eleştirerek, "İsterse Avrupa'da en hızlı işlem yapan ülke Almanya'dır. İstemezse de Almanlara iş yaptıramazsınız, en yavaş iş yapan ülke olurlar" diye konuştu.
"ALMANYA'DA 2 MİSLİ PKK'LI VAR"

Almanya'nın sıkı devlet geleneği olan bir ülke olduğunu ifade eden Çiçek, terör örgütlerinin de bu ülkede rahat hareket etmesinden duyduğu rahatsızlığı dile getirdi. Çiçek, "Almanya'da Kandil'dekinin iki misli PKK'lı, DHKP-C'li var" değerlendirmesinde bulundu.
"DİKTATÖRLER LAF DİNLEMİYOR"

Ülkesinde ayaklanma çıkan devlet liderlerini uyardıklarını, Irak'ın öldürülen devlet başkanı Saddam Hüseyin ve Kaddafi'nin de uyardıkları liderler arasında olduğunu ifade eden Çiçek, "Libya'daki olaylarda biz, üzerimize düşeni yaptık. 'Gelin, siz de üzerinize düşeni yapın' dedik, ama onlar bildiklerini okudular. Diktatörler laf dinlemiyor, Esad'a da söylüyoruz" dedi.


Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.