Cumhurbaşkanı Gül'den şike yasası açıklaması

Cumhurbaşkanı Gül'den şike yasası açıklaması

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, şike yasası aynen Köşk'e gelirse nasıl bir yol izleyeceği konusunda, "gerekli incelememizi yaparız." şeklinde yanıt verdi.

Gül, veto ettiği Şike Yasası hakkında görüş ve kanaatinin açık olduğunu belirterek, "Ben bu çerçeve içerisinde yetkimi kullanarak meclise gönderdim bir kez daha görüşülmesi için. Parlamento da yine Anayasal demokrasi çerçevesi içerisinde kendi yetki ve sorumluluklarında demokratik olgunluk içerisinde görüşülerek hükümetin kanaati neyse bu şekilde kullanacak. Bunlardan farklı anlamlar çıkartmanın faydası yok" dedi.

Cumhurbaşkanı Gül, Avusturya’ya hareketinden önce Atatürk Havalimanı’nda gazetecilerin sorusunu yanıtladı. Gül, geçtiğimiz hafta veto ederek TBMM’ye gönderdiği şike yasası ile ilgili yaptığı değerlendirmede Türkiye’nin Anayasal demokrasiyle idare edildiğini hatırlatarak şunları kaydetti:ONA GÖRE İNCELETİRİM

"Anayasal demokrasilerde kurumlar var ve yetkileri açıkça belli. Bunlar arasında da gayet medeni bir ilişki çerçevesinde demokratik olgunluk çerçevesi içerisinde uygulamalar gerçekleşiyor. Bu çerçeve içerisinde bahsettiğiniz yasa ile ilgili benim kanaatlerim ve görüşlerim kamuoyunun da bildiği gibi açıktır ve ben bu çerçeve içerisinde o yetkimi kullanarak meclise gönderdim bir kez daha görüşülmesi için. Şimdi kanun yapıcı meclistir parlamentodur. Dolayısıyla parlamento da yine Anayasal demokrasi çerçevesi içerisinde kendi yetki ve sorumluluklarında demin söylediğim demokratik olgunluk içerisinde görüşülerek hükümetin kanaati neyse bu şekilde kullanacak. Bunlardan farklı anlamlar çıkartmanın faydası yok doğrusu. Dolayısıyla bu süreçler bu şekilde işleyecek. Tabi ne olacak Meclis’ten nasıl gelecek ona bakarız. Ona göre nedir. İnceletirim.

Bunlardan memleketin bugün ki huzurunu kaçırmak gibi bir düşünce içerisine kimsenin girmemesi gerekir. Bunlar demokratik olgunluğun gereği neyse öyle karşılanması gerekir."

-BEDELLİ ASKERLİK-

Bedelli askerlik konusunda "Kamuoyunun vicdanını olumsuz etkilemeyecek şekilde düzenlemenin gerçekleşmesi" yönündeki beklentisinin gerçekleşip gerçekleşmediği yönündeki bir soruya ise Gül, "Buradan gelecek gelirlerin genel bütçeye katılmamasının doğru olacağını bu şekilde bir fikir doğrusu paylaşmıştım. Gördüğüm kadarıyla henüz inceleniyor. Oradan gelecek gelirler de genel bütçeye katılmayacak şekilde harcanacağı yerler tespit edilerek çıkartıldı" yanıtını verdi.

Gül ayrıca, eski BBP Lideri Muhsin Yazıcıoğlu’nun geçirdiği helikopter kazası ile ilgili yeni belgelerin BBP’li yetkililer tarafından kendisine iletildiği ve Devlet Denetleme Kurumu’na araştırılması yönünde talimat verdiği iddialarını da doğruladı. Gül, "Gerek rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu’nun eşi gerekse BBP’nin Başkanı ziyaret ettiler ve ellerine bazı belgelerin ulaştığını söylediler. Şu anda ortaya çıkmamış kimsenin elinde olmayan. Onları bana verdiler. Ben de tabi onları inceletiyorum" dedi.


Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.