Darbe Komisyonu'ndan Başbakan'a Davet

Darbe Komisyonu'ndan Başbakan'a Davet

Meclis, 28 Şubat süreci ile ilgili Başbakan Erdoğan'ın görüşlerini almayı planlıyor

Tbmm Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu Sözcüsü İdris Şahin, komisyonda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın davet edilmesine ilişkin düşüncenin gündeme geldiğini belirtti.

Şahin açıklamasında şu ifadeleri kullandı: "Kendisine ulaştırılmış bir davet şu an söz konusu değil, ancak Sayın Başbakanımızı komisyonumuza davet etmeyi düşünüyoruz" dedi.

DARBE VE MUHTIRALARI ARAŞTIRMA KOMİSYONU NE YAPIYOR

Tbmm'ye vekil olarak seçilmiş olan milletvekilleri arasından görevlendirilen bir grup, bu zamana kadar ülkede gerçekleşen darbelerin tanıkları ile yüz yüze görüşüyor.

Darbe tanıklarını davetli sıfatı ile komisyona çağırma yetkisine sahip olan komisyonun zorla dinleme ve benzeri yetkileri yok ancak bu zamana kadar komisyon davet ettiği herkesi dinledi.

EN SON İSMAİL KARAMAN DİNLENDİ

Tbmm Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu'nun bünyesinde çalışan 28 Şubat Alt Komisyonu son olarak dönemin siyasetçilerinden Hasan Celal Güzel ve eski Kültür Bakanı İsmail Kahraman'ı dinledi.

12 Eylül döneminde kısa süre Başbakanlık Müsteşarlığı'na vekalet ettiğini anımsatan Güzel, Süleyman Demirel'i ziyaret ettiği gerekçesiyle görevinden alındığını savundu. Güzel, "Daha sonra ne yazık ki Demirel, 28 Şubat'ta darbecilerin en önünde gideni oldu" demişti.

Ayrıca darbecilerin kendisini Başbakan yapmayı düşündüklerini belirten Güzel, CHP'yi de darbeyi desteklemekle suçlamıştı.


Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.